Preşedinte Klaus Iohannis a declarat în mesajul transmis celei cea de-a cincea Reuniuni Ministeriale a Parteneriatului pentru Energie Transatlantică şi Cooperare Climatică (P-TECC), că în aceste vremuri dificile, construirea de sisteme energetice sigure şi rezistente nu a fost niciodată mai importantă.
De asemenea, el a apreciat că sarcina esenţială pentru deciziile de politică publică este găsirea celei mai bune abordări pentru un echilibru optim între obiectivele ecologice şi competitivitatea economică Iohannis a subliniat că România are multe oportunităţi valoroase, iar sectorul energetic are un potenţial imens şi că ţara noastră este pregătită să-şi joace rolul în ceea ce priveşte desfăşurarea de operaţiuni sigure în domeniul energiei nucleare.
”În aceste vremuri dificile, construirea de sisteme energetice sigure şi rezistente nu a fost niciodată mai importantă, deoarece vedem distrugerea cauzată de atacurile Rusiei împotriva infrastructurii energetice şi civile a Ucrainei, dar şi în ceea ce priveşte urgenţa critică a acţiunilor climatice. În acest peisaj energetic complex, P-TECC a evoluat într-un parteneriat care dovedeşte plusvaloarea legăturilor transatlantice în găsirea de soluţii pentru diversificarea energiei, securitatea cibernetică energetică, decarbonizare şi rezistenţă economică. România rămâne un puternic susţinător al coordonării problemelor energetice strategice, atât la nivel regional, cât şi în zona transatlantică. Anul trecut, am găzduit Summitul Iniţiativei celor Trei Mări, unde ne-am concentrat pe îmbunătăţirea conexiunilor strategice Nord-Sud, în ceea ce priveşte infrastructura de transport şi conectivitatea energetică”, a afirmat Iohannis în mesajul adresat participanţilor la cea de-a cincea Reuniune Ministerială a Parteneriatului pentru Energie Transatlantică şi Cooperare Climatică (P-TECC).
El precizează că mesajul său este despre schimbare, competitivitate şi necesitatea unei economii performante, scrie news.ro.