Guvernul Ciolacu creşte sumele alocate susţinerii mediului de afaceri

Guvernul Ciolacu creşte sumele alocate susţinerii mediului de afaceri

PSD sprijină mediul de afaceri din România prin investiţii masive de capital, puse la dispoziţia companiilor. La 11 iulie, Guvernul condus de Marcel Ciolacu a suplimentat cu 300 mil. lei creditele bugetare alocate Ministerului Finanţelor pentru programele IMM Plus, IMM Invest şi alte scheme de finanţare pentru companii.

În acest moment, companiile cu capital românesc au la dispoziţie, în cadrul programului IMM Plus, circa 15,3 mld. lei, după ce, în luna iunie, la iniţiativa premierului Ciolacu, bugetul acestei scheme de ajutor de stat crescuse cu încă circa 2,5 mld. lei. Prin aceste măsuri, numărul total de firme care pot beneficia de ajutor de stat ajunge la aproximativ 14.000.

 

Prin schema de ajutor de stat IMM PLUS, se asigură accesul IMM-urilor, inclusiv a start-up-urilor şi a întreprinderilor mici cu capitalizare medie de piaţă, la finanţări cu garanţii de stat şi costuri subvenţionate din bugetul Ministerului Finanţelor.

Programul IMM PLUS sprijină antreprenorii români prin garanţii de stat pentru creditele oferite de instituţiile financiare întreprinderilor mici, mijlocii şi celor cu capitalizare medie. Programul include şase componente:

  • IMM ROMÂNIA PLUS: pentru credite de capital de lucru şi refinanţări.

  • AGRO PLUS: finanţare pentru agricultură, pescuit, acvacultură şi sectorul alimentar.

  • IMM PROD PLUS: garanţii pentru lichidităţi şi investiţii în sectoare productive.

  • CONSTRUCT PLUS: susţine eficienţa energetică şi investiţiile în energie verde în sectorul construcţiilor.

  • RURAL PLUS: facilităţi de garantare pentru fermieri şi întreprinderi din agricultură.

  • INNOVATION PLUS: garanţii pentru companii inovative şi exportatoare.

Afla mai multe despreguvernimmsprijin
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt