Gabriela Firea, scrisoare deschisă către Nicuşor Dan: E a două oară când vă scriu pentru a vă chema la o dezbatere despre ce am făcut fiecare la Primăria Capitalei

Gabriela Firea, scrisoare deschisă către Nicuşor Dan: E a două oară când vă scriu pentru a vă chema la o dezbatere despre ce am făcut fiecare la Primăria Capitalei

Candidatul PSD la Primăria Capitalei Gabriela Firea, fost primar, i-a adresat duminică o scrisoare deschisă actualului edil Nicuşor Dan, chemându-l la o dezbatere despre ce a făcut fiecare la Primăria Capitalei. ”V-aţi dovedit liderul unei echipe care a stat...pe timpul bucureştenilor”, îi transmite ea lui Nicuşor Dan. Afirmând că într-o discuţie publică acesta s-a caracterizat ca fiind „ciufut şi încăpăţânat”, ea se întreabă: ”Sunt acestea trăsături de bun manager?”.

”Domnule primar general, Nicuşor Dan, este a două oară când vă scriu pentru a vă chema la o dezbatere despre ce am făcut fiecare la Primăria Capitalei, o dezbatere pe care toţi bucureştenii o aşteaptă. V-am cerut în mesajul anterior să discutăm chiar despre ce aţi declarat la lansarea candidaturii, despre „valori, respectarea legii şi instituţii funcţionale”. Acum, vă solicit să discutăm tot despre ce spuneţi dvs., despre obstacolele pe care le-aţi întâlnit şi cum argumentaţi nerealizarea lucrurilor pe care le-aţi promis acum 4 ani. Nu datoria a împiedicat dezvoltarea capitalei, ci stilul de a conduce şi de a comunica cu oamenii, de a acţiona şi a decide. Prin toate acestea v-aţi dovedit liderul unei echipe care a stat...pe timpul bucureştenilor”, afirmă Firea în scrisoarea deschisă postată pe pagina sa de Facebook.

Ea se referă la mai multe afirmaţii atribuite actualului primar general Nicuşor Dan.

”Acum câteva zile, vorbind despre eşecul de a extinde parcările, aţi spus: “cu parcările, nu e să trimiţi o racheta în cosmos, e o chestie care necesită un management pe care nu l-am avut, ce să mai...”. Domnule primar, sunteţi serios? Care management v-a lipsit, chiar al dumneavoastră? Afirmaţi, într-o discuţie publică, pe 15 mai, că unul din motivele din cauza căruia n-aţi reuşit să faceţi mai mult, a fost că nu aţi putut să vă creaţi o echipă de colaboratori: „ce n-a ieşit în mandatul asta, a fost să conving oameni să vină în primărie, am invitat 100 de oameni...”, scrie Firea.

Ea îl întreabă pe actualul edil cum să fie oamenii motivaţi să vină lângă el când nu răspunde la telefon nici măcar oamenilor din actuala echipă.

Firea îi reproşează lui Nicuşor Dan comunicarea cu primarii de sector, despre care susţine că nu a existat şi a fost una dintre cele mai defectuos îndeplinite responsabilităţi în calitate de manager.

”Spuneaţi, vrând să descrieţi „lupta” dvs. cu administraţia, că este „un context în care oamenii nu se ajută între ei, sunt tot felul de lucruri subterane, că asta este administraţia publică, într-o limbă necunoscută”. Problema cea mai mare este că nici măcar nu vorbiţi despre problemele reale ale administraţiei, ci construiţi o poveste cu aluzii, pe ideea că administraţia este „bau-bau”, chiar adversarul ascuns al dorinţei dvs. de a înainta. Administraţia are nevoie de un bun manager cu mână forte, însă, şi dacă aţi avea aparatul administrativ perfect, la fel aţi decide şi aţi acţiona”, maqi afirmă Firea.

Ea îş întreabă pe Nicuşor Dan cum poate justifica nerealizarea programului pentru trafic,crticând argumentul acestuia: „Când am spus lucrurile astea, aveam informaţii parţiale”.

”Cum poate un om cu experienţa dvs. - activ din 2006 în dezbaterea despre administraţia Bucureştiului, candidat pentru Primăria Capitalei în 2012, în 2016 şi care în 2020 avea susţinerea USR şi PNL, două partide mari care aveau consilieri generali şi locali cu experienţă directă în administrarea Capitalei - să declare că a fost „semi-realist” când a venit la primărie? Arată asta cumva că programul de campanie a fost scris fără nicio bază, şi odată ajuns la Primărie, v-aţi gândit că oricum veţi acoperi promisiunile, cu recunoaşterea dulce-naivă a lipsei de realism?”, întreabă Gabriela Firea.

Ea subliniază că nimic din ceea ce spune nu este un atac.

”Domnule primar general, nimic din ce spun aici nu este un atac. Puteaţi fi - mergând pe terenul pregătit în mandatul meu, 2016-2020 – un exemplu de bun primar şi n-aţi fost. Şi dacă, prin minune, aţi avea acel aparat administrativ perfect şi acei colaboratori, aşa cum vi-i doriţi, la fel de încet v-aţi mişca şi acţiona, la fel de greu aţi colabora si comunica. Pentru că, aşa cum spuneţi despre sine, într-o discuţie publică pe 28 mai: „sunt ciufut şi încăpăţânat”. Sunt acestea trăsături de bun manager? Răspunsul îl oferă timpul pierdut al bucureştenilor şi declaraţiile publice exasperate, din toţi aceşti ani, ale celor cu care aveaţi datoria să colaboraţi”, conchide Gabriela Firea.

Afla mai multe desprefireanicusor dandezbatere
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt