Europarlamentar din partidul cancelarului austriac: Sunt în favoarea accesului României în Schengen

Europarlamentar din partidul cancelarului austriac: Sunt în favoarea accesului României în Schengen

Othmar Karas, prim-vicepreşedinte al Parlamentului European şi vicepreşedintele al partidului condus de Karl Nehammer, cancelarul Austriei, principalul opozant al admiterii româniei în spaţiul Schengen, se pronunţă pentru pentru extinderea accesului la spaţiul Schengen pentru România şi Bulgaria, considerând-o o necesitate, scrie news.ro.  
„Poziţia mea a fost întotdeauna clară, am susţinut opinia Parlamentului European, suntem în favoarea extinderii accesului la spaţiul Schengen pentru România şi Bulgaria, este o necesitate, a venit timpul să atingem acest obiectiv şi majoritatea din partid (PPE, n.r.), din Comisia Europeană şi Consiliul Europei sprijină această extindere”, a declarat Karas pentru Europa Liberă.
Cancelarul Austriei Karl Nehammer a scris joi pe reîeaua X, în timpul vizitei la Bucureşti, că poziţia Austriei rămâne clară şi neschimbată, respectiv că sistemul Schengen nu funcţionează în prezent, prin urmare nu poate fi extins. aceasta în condiţiile în care, în discursul rostit la Congresul PPE desfăşurat la Romexpo, nu a făcut nicio referire la acest subiect. În postare, Nehammer vorbeşte şi despre companiile austriece, despre care afirmă că ”sunt puternic implicate în România şi creează multe mii de locuri de muncă”, dar şi despre faptul că ”mulţi cetăţeni români lucrează în profesii de asistent medical în Austria şi sprijină persoanele care au nevoie de îngrijire”.
”România este un partener important al Austriei. Companiile noastre sunt puternic implicate în România şi creează multe mii de locuri de muncă acolo. Mulţi cetăţeni români lucrează în profesii de asistent medical în Austria şi sprijină persoanele care au nevoie de îngrijire. În acelaşi timp, am vorbit şi foarte deschis despre obiecţiile austriece faţă de extinderea rapidă a spaţiului Schengen. Poziţia Austriei rămâne clară şi neschimbată: sistemul Schengen nu funcţionează în prezent, prin urmare nu poate fi extins”, a scris Nehammer pe X.

Afla mai multe despreeuroparlamentarnehammerschengen
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt