Drapelul tricolor semnifică legătura neîntreruptă dintre trecutul, prezentul şi viitorul nostru

Drapelul tricolor semnifică legătura neîntreruptă dintre trecutul, prezentul şi viitorul nostru

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, un mesaj cu prilejul Zilei Drapelului Naţional, arătând că acesta a fost martorul celor mai importante momente ale României moderne şi "semnifică legătura neîntreruptă dintre trecutul, prezentul şi viitorul nostru".

Potrivit preşedintelui, Ziua Drapelului Naţional reprezintă un prilej pentru a manifesta preţuirea faţă de unul dintre cele mai importante simboluri naţionale.

"Alături de Stemă şi Imn, Drapelul este parte a identităţii noastre şi semnifică unitatea naţiunii române, independenţa, suveranitatea şi indivizibilitatea statului, legătura neîntreruptă dintre trecutul, prezentul şi viitorul nostru. Urmaş al vechilor steaguri de luptă, întruchipare a libertăţii şi neatârnării, Drapelul Naţional a fost martorul celor mai importante momente ale României moderne. Sub culorile sale, naţiunea noastră şi-a câştigat independenţa, a realizat Marea Unire, a depăşit evenimentele de cumpănă ale celor două războaie mondiale şi a reuşit accederea în NATO şi în Uniunea Europeană", a precizat Iohannis.

Conform preşedintelui, celebrarea constituie şi un moment de comemorare a sacrificiului suprem pe care înaintaşii noştri l-au făcut în numele ţării.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt