Discutăm să vedem dacă putem să facem o plafonare a preţurilor la utilităţi pentru angajaţii CFR

Discutăm să vedem dacă putem să facem o plafonare a preţurilor la utilităţi pentru angajaţii CFR

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor a reacţionat din nou în contextu protestului spontan anunţat de angajaţii de CFR, în special a specialiştilor care lucrează la locomotive. Oficialul se declară în continuare deschis la dialog, însă soluţiile privind o posibilă creştere salarială trebuie să fie în acord cu „sustenabilitatea economică” şi cu „jaloanele economice ce trebuie îndeplinite”.

Totodată, Sorin Grindeanu a transmis că a discutat cu colegii din Guvern despre o posibilă plafonare a preţurilor începând cu anul viitor, pentru beneficiarii CFR. Deocamdată nu a fost adoptată o decizie în acest sens, iar propunerea este încă dezbătută împreună cu Ministrul Finanţelor.

„Guvernarea anterioară a promis liderilor de sindicat că le vor fi mărite salariile, în septembrie şi că manumite facilităţi vor fi puse în practică de la 1 ianuarie. Tot acea guvernare venea şi spunea că infrastructura feroviară trebuia să dispară sau să fie tratată la `şi altele`.

Nu vreau să fiu acuzat de cei care vor veni după mine. Realitatea care stă în picioare pe zona feroviară e neplăcută sau nesustentabilă, dacă vreţi, din punct de vedere economic.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt