Deputat USR: Angajările la stat continuă într-un ritm de 500-1000 de noi funcţionari pe lună. Doar anul trecut au fost 11.000 de noi angajaţi la stat

Deputat USR: Angajările la stat continuă într-un ritm de 500-1000 de noi funcţionari pe lună. Doar anul trecut au fost 11.000 de noi angajaţi la stat

Angajările blocate la stat anul trecut s-au soldat cu 11.000 de noi funcţionari angajaţi în sistemul public, a declarat la Prima News deputatul USR Cristian Seidler.

„În continuare, ritmul angajărilor este de cam 500-1000 de angajaţi noi la stat pe lună. În Parlament, de exemplu, orice proiect legislativ este printat şi apoi dus de o doamnă la biroul fiecărui parlamentar, în condiţiile în care toţi au telefoane şi laptop-uri de serviciu, iar proiectul respectiv este disponibil online”, a arătat deputatul.

“Am văzut secretari de stat care, odată ajunşi pe funcţie, nu fac nimic. Adică nu că fac şi nu le iese, se poate întâmpla şi asta, nu îşi propun nimic odată ajunşi pe acea funcţie decât să fie pe acea funcţie. Şi-o pun în CV, îşi pun o diplomă pe perete, nu ştiu la ce le foloseşte, dar ştiu că nouă, cetăţenilor români, nu ne foloseşte pentru că le plătim salariile, mai plătim şi doi, trei, patru consilieri şi în vieţile noastre nu se întâmplă nimic bun de pe urma acestor oameni. Aici e problema. Chiar din opoziţie fiind, dacă odată cu creşterea numărului de secretari de stat am fi observat o îmbunătăţire cantitativă şi/sau calitativă a actului de guvernare, am fi spus ”ăsta e preţul, dar iată se mişcă lucrurile„. Dar nu se întâmplă nimic în afara de creşterea numărului de angajaţi la stat şi când spun angajaţi mă refer în termen larg chiar şi la secretari de stat, din păcate”, a mai afirmat deputatul USR.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt