Critici dure ale USR la adresa guvernanţilor de la noi pentru că n-au trimis observatori la alegerile prezidenţiale şi referendumul din R.Moldova

Critici dure ale USR la adresa guvernanţilor de la noi pentru că n-au trimis observatori la alegerile prezidenţiale şi referendumul din R.Moldova

„Acolo unde se dă o adevărată luptă pentru libertate, democraţie şi valori europene, în Republica Moldova, este, în acest moment, un singur oficial român cu ochii pe corectitudinea alegerilor: colegul meu Dan Barna, europarlamentar”, scrie liderul USR, Elena Lasconi, pe Facebook.

Ea îi acuză pe actualii guvernanţi că nu au făcut destul pentru asigurarea unui proces democratic în ţara de peste Prut.

„Atât de mult îi interesează pe domnii Ciucă şi Ciolacu soarta alegerilor de duminică din Republica Moldova că n-au mişcat un deget să trimită observatori, aşa cum ar fi putut”, arată Lasconi.

La rândul său, europarlamentarul USR Dan Barna scrie că duminică, cetăţenii Republicii Moldova sunt chemaţi să voteze la referendumul privind integrarea europeană şi primul tur al alegerilor prezidenţiale.

„300 de observatori internaţionali participă la această misiune din partea Parlamentului European, din partea OSCE şi a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Alţi 435 de observatori externi participă pe filiere bilaterale sau din partea unor organizaţii specializate.
Particip la aceasta misiunea de observare în delegaţia Parlamentului European şi abia aşteptam să întâlnesc delegaţii din România. Surpriza mare a fost să aflu că nu e niciunul şi sunt singurul român”, arată Barna.

 

Afla mai multe desprelasconibarnar moldovaalegeri
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt