Cristina Trăilă (PNL): PNL în mod clar îşi doreşte să aibă candidatul în turul al doilea la prezidenţiale, este clar obiectivul nostru pentru anul 2024

Cristina Trăilă (PNL): PNL în mod clar îşi doreşte să aibă candidatul în turul al doilea la prezidenţiale, este clar obiectivul nostru pentru anul 2024

Deputatul PNL Cristina Trăilă a declarat, marţi, că PNL în mod clar îşi doreşte să aibă candidatul în turul al doilea la prezidenţiale, şi este clar obiectivul formaţiunii pentru anul 2024. Ea a mai spus că PNL a coagulat, de-a lungul timpului, tot ce a însemnat dreapta.
”În politică, de pe o zi pe alta se pot schimba multe, cert este că PNL în mod clar îşi doreşte să aibă candidatul în turul al doilea la prezidenţiale şi nu numai că îşi doreşte, dar este clar obiectivul nostru pentru anul 2024”, a declarat Cristina Trăilă, în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News.
 
Deputatul PNL a precizat că este un an electoral important pentru România şi este foarte important ca preşedintele României să fie de dreapta.
 
”Să nu uităm cine desemnează premierul, ce înseamnă preşedintele şi că preşedintele se lege prin vot direct şi are această responsabilitate faţă de cetăţeni”, a afirmat el.
 
Cristina Trăilă a menţionat că ”PNL a coagulat, de-a lungul timpului, tot ce a însemnat dreapta, chiar dacă unii s-au desprins din acest mare partid”.
 
”De unificarea dreptei noi am mai vorbit (..) Suntem într-o situaţie dificilă, nu este una simplă, pentru că am fost obligaţi de votul cetăţenilor să intrăm în această alianţă cu PSD, care ştim foarte bine, a fost adversarul nostru de-a lungul istoriei şi nu putem ignora acest aspect, tocmai de aceea decizia PNL a fost de a merge singuri în alegeri”, a mai afirmat Trăilă.
 
Potrivit acesteia, la Congresul PPE din martie 2024, care va avea loc la Bucureşti, vor pleca şi strategiile pentru campaniile ulterioare.
 
Ea a precizat că mesajele la europarlamentare trebuie să fie clare şi la nivelul familiei politice din care PNL face parte, iar mai apoi, la alegerile locale, ”confruntările vor fi între primarii celor două partide, PSD şi PNL, care au cei mai mulţi primari şi acolo va fi bătălia esenţială”.
 
”Nu ne putem preface că nu va fi o luptă electorală”, a mai spus Cristina Trăilă.
 

Afla mai multe desprepnlprezidentialecandidat
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt