Cristian Preda: Responsabilitatea politică pentru ce s-a întâmplat în căminele din Ilfov aparţine doamnei Firea, lui Florentin Pandele şi Robert Negoiţă. Ciolacu, fiind preşedintele Camerei, a fost informat de SRI despre situaţia de acolo

Cristian Preda: Responsabilitatea politică pentru ce s-a întâmplat în căminele din Ilfov aparţine doamnei Firea, lui Florentin Pandele şi Robert Negoiţă. Ciolacu, fiind preşedintele Camerei, a fost informat de SRI despre situaţia de acolo
foto: Facebook/Gabrila Firea

Colegii din PSD ai Gabrielei Firea încearcă să o protejeze cu orice preţ de urmările scandalului azilelor din Ilfov în care bătrânii erau abuzaţi şi chiar torturaţi şi spun că se mulţumesc cu sacrificarea politică a lui Marius Budăi, care a demisionat din fruntea Ministerului Muncii.

 

„Nu putem să-i reproşăm nimic lui Firea că nu a intervenit, pentru că nu este în fişa postului. La ora actuală, consider că Gabriela Firea nu are de ce să-şi dea demisia. Cred că politic s-a rezolvat această problemă prin demisia lui Budai. Vor mai fi demisii, dar vom vedea şi o reorganizare a acestui sistem. Am constatat că avem mulţi funcţionari corupţi, care sunt mână în mână cu patronii unor astfel de aşezăminte”, a declarat la Prima News senatorul PSD Matei Bogdan.

 

El a prezentat ca pe o noutate faptul că unele agenţii guvernamentale nu funcţionează, funcţionarii mint sau sunt în caracatiţă cu administratorii de cămine.

 

Cristian Preda, decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice din Bucureşti, a explicat că există răspundere juridică şi pentru Gabriela Firea, şi pentru premierul Ciolacu, pentru înfiinţarea Ministerului Familiei.

 

„Acesta a fost creat cu ajutorul lui Ciolacu, pornind de la un minister din guvernul Ungariei, împreună cu doamna Firea, pentru ca aceasta să-şi poată duce campania la Primăria Generală. Asta e ambiţia PSD, de a captura PMB pentru fondurile uriaşe pe care le gestionează, Ciolacu a spus că Firea va fi candidatul partidului la Primăria Generală. Când a fost înfiinţat ministerul, politicienii ştiau ce se întâmplă acolo. Sunt convins că Ciolacu, fiind preşedintele Camerei, a fost informat de SRI despre situaţia de acolo. Dar a creat ministerul nu pentru a rezolva problemele existente, ci pentru a mai angaja câteva sute de oameni într-un minister care nu face nimic în afară de a da vouchere, este o problemă juridică aici”, a subliniat Preda.

 

El a spus că responsabilitatea politică pentru ce s-a întâmplat în căminele din Ilfov aparţine doamnei Firea, lui Pandele şi Robert Negoiţă şi a criticat controalele făcute fără „discernământ” în centrele pentru bătrâni.

 

„Acum au ajuns să scoată oameni şi din căminele în care au condiţii bune, oamenii ăştia nu au discernământ”, a arătat Preda.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt