Cristian Diaconescu, despre mesajul transmis României de Vladimir Putin: Este o prudentă semideschidere a uşii

Cristian Diaconescu, despre mesajul transmis României de Vladimir Putin: Este o prudentă semideschidere a uşii

Federaţia Rusă are patru subiecte pe care nu vrea să le discute bilateral cu România, preferând să transmită doar mesaje directe critice sau peste capul României unor alţi parteneri, spune fostul ministru de externe Cristian Diaconescu. Unul dintre aceste subiecte „tabu” este Marea Neagră şi este interesant faptul că preşedintele Vladimir Putin l-a menţionat în mesajul pe care l-a transmis cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare de către noul ambasador al României la Moscova, Cristian Istrate. 

Preşedintele Vladimir Putin a transmis, marţi, că Moscova este deschisă unui dialog cu România, pentru dezvoltarea unor „relaţii reciproc avantajoase”, şi a spus că vede un potenţial bun de cooperare în regiunea Mării Negre.

„Declaraţia lui Vladimir Putin este o declaraţie de întâmpinare a unui ambasador, Cristian Istrate, reprezentantul României, cu foarte mare experienţă în zona diplomatică. Este o prudentă semideschidere a uşii, de remarcat, din partea preşedintelui Putin. Aşa a primit, evident, evaluarea pe care Ministerul de Externe (de la Moscova - n.r.) a făcut-o în ceea ce priveşte discursul la primirea originalelor scrisorilor de acreditare”, a comentat miercuri seara, la Digi24, fostul ministru de externe al României Cristian Diaconescu.

Afla mai multe desprecristian diaconescumesajputin
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt