Ciucă, susţinut de o armată de boţi

Ciucă, susţinut de o armată de boţi

remierul Nicolae Ciucă a dus colaborarea cu inteligenţa artificială la următorul nivel. Pe lângă consilierul ION, şeful executivului are şi o armată de boţi care îi aduc laude la postările din online. Este o practică obişnuită, spun specialiştii! Totul este făcut pentru creştererea popularităţii! În cazul prim-ministrului, este vorba despre aproximativ 100 de profiluri false care îl felicită la orice pas.

Bravo, domnule Ciucă, pentru promovarea unui cadru fiscal propice atrageri de investiţii!”, „Mulţumim că ne-aţi reprezentat atât de bine într-o asemenea întâlnire!”„Bravo! Vizita oficială a cancelarului german în România a fost un succes, iar dumneavoastră aţi jucat un rol important în aceasta”, „Mulţumim pentru implicarea dumneavoastră şi pentru susţinerea acordată Republicii Moldova!”, sunt doar câteva dintre comentariile care îl ridică în slăvi pe prim-ministrul Nicolae Ciucă pe Facebook. Dacă accesăm, însă, profilurile acestor persoane, observăm imediat mai multe aspecte care…atrag atenţia!

Conturile au fost create în urmă cu câteva săptămâni, toate în aceeaşi perioadă. Au puţini prieteni, doar câteva poze şi foarte puţine detalii personale. Toate sunt indiciile unor conturi false sau boţi - programe de calculator care simulează activitatea umană.

Un material Misreport devoalează practica de care s-ar folosi premierul pentru a-şi creşte popularitatea. Nu ştie nimeni, însă, cine stă în spatele acestor conturi.

Nicolae Ciucă are 59.000 de urmăritori pe Facebook, iar acelaşi tip de comentarii apar şi la postările sale de pe Instagram sau TikTok. În urmă cu doi ani, publicaţia PressOne arăta cum Diana Şoşoacă are mai multe pagini de Facebook create din diferite ţări. Toate postau materiale de susţinere a senatoarei pe grupuri cu utilizatori români.

De asemenea, în 2017, în perioada unor proteste anti-guvernamentale din Polonia, un gup de politicieni ar fi creat un bot pe Twitter care lansa ştiri false legate de protestari. Iar de când a început războiul dinUcraina…sunt mii de conturi care propagă fake-news despre situaţia de pe front.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt