Ciucă: Nivelul absorbţiei fondurilor europene a depăşit 90% din fondurile alocate

Ciucă: Nivelul absorbţiei fondurilor europene a depăşit 90% din fondurile alocate

Nivelul absorbţiei fondurilor europene a depăşit 90% din fondurile alocate, a declarat, vineri, la Botoşani, preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Nicolae Ciucă.

"Am să încep de la chestiunea aceea cu pescuitul. Mi-a plăcut foarte mult. E biblică. Să-i învăţăm pe oameni să pescuiască decât să aştepte să primească peşte. Obiectivul nostru discutat la PNL e de a veni în funcţii de conducere cu oameni care au făcut ceva în viaţă. Este foarte important ca cei care au performat profesional să vină să-şi asume responsabilitatea politică, pentru că politica se face cu oameni care au înţelepciune, care au demonstrat în viaţa lor. Politica e arta de a reuşi.

"Venim de la Flămânzi, am oprit acolo, pentru că primarul nostru liberal a reuşit să finalizeze un proiect pe mobilitate urbană, cu care şi noi trebuie să ne mândrim, ADR Nord Vest. La Flămânzi, administraţia liberală a reuşit să atragă fondurile şi să investească. Este un exemplu. Dacă e să comparăm cu ce se întâmplă la nivelul judueţelor din Ardeal, unde de ani de zile de nenumărate mandate administraţia liberală a reusit să pună în practică tot ce şi-a propus şi să aducă un exemplu la nivel naţional. Încercăm să aducem modele din Ardeal şi nu numai. Putem vorbi şi de modelul liberal de la Suceava”, a spus preşedintele PNL la evenimentul de lansare a candidaţilor în Botoşani, unde a fost însoţit de Lucian Bode, Ilie Bolojan şi Gheorghe Flutur.

Ciucă s-a referit la investiţiile în infrastructură şi la conectarea regiunile în mandatele liberalilor în comunităţile locale:

"Şi la Suceava, şi la Bihor, şi în municipiul Oradea sunt proiecte care dincolo de ce a reprezentat partea de servicii pentru cetăţeni, trebuie să vedem concreteţea nivelului de investiţii atins la nivelul judeţului, trebuie să vedem acea interconectivitate. Împreună cu domnul Flutur, cu domnul secretar general Bode, ştim cu toţii cât s-a trudit pentru Autostrada Moldovei, ştim cu toţii că terminalul duce până la Suceava şi Siret. Vrem în continuare să reprezinte componenţa de interconectivitate cu proiectele cu Ucraina. Ştiu cât de mult a trudit dl Ilie Bolojan să lege Bihorul de infrastructura mare a reţelei de autostrăzi, să lege Crişana de Banat", a declarat Ciucă.

Liderul liberal este de părere că liberalii trebuie să identifice potenţialul de investiţii şi să dezvolte în continuare localităţile pe care le administrează.

Acesta nu a uitat să precizeze că liberalii au fost cei care au reuşit cea mai mare absorbţie a fondurilor europene, preluând guvernarea cu sub 50% nivel de absorbţie şi ajungând acum la peste 90%.

"In guvernarea liberală, în 2022, s-a reuşit să avem o creştere economică sănătoasă, creştere pe investiţii. Acestea sunt doar câteva din argumentele pe care noi trebuie să le comunicăm oamenilor. Nu mai vorbim de creşterea pensiilor pentru că pe guvernare liberală au crescut cu 60%.

În momentul în care vom avea dialog cu oamenii, vom schimba percepţia. Cred că diferenţa dintre PNL şi celelalte partide e diferenţa de la vrere la putere, adică să lăsăm la o parte vorba şi să trecem să facem ce avem de făcut”, a mai spus Ciucă.

Afla mai multe despreciucabotosani
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt