CCR i-a salvat pe români de dobânzile usturătoare la IFN-uri

CCR i-a salvat pe români de dobânzile usturătoare la IFN-uri

Legea propusă de PSD prin care au fost plafonate dobânzile practicate de instituţiile financiare nonbancare a fost declarată constituţională. Astfel, românii vor fi protejaţi de dobânzi şi de 7-800% practicată de IFN-uri.

Senatorul PSD Daniel Zamfir a declarat joi că dobânzile aberante ale IFN-urilor au devenit istorie, după ce CCR a respins contestaţia USR.
El arată că în cazul creditelor de consum in valoare maximă de 5.000 lei, costul total al creditării nu poate depăşi 1% pe zi şi, concomitent, valoarea totală plătibilă de către consumator nu poate depăşi dublul valorii totale a creditului, incluzand aici si orice cheltuieli legate de recuperarea creditului, inclusiv cu executarea silită.
”S-a sfârşit calvarul. Dobânzile aberante ale IFN-urilor au devenit istorie! CCR a respins contestaţia USR”, a scris senatorul PSD pe Facebook.
Daniel Zamfir precizează că în cazul creditelor de consum in valoare maximă de 5.000 lei, costul total al creditării nu poate depăşi 1% pe zi şi, concomitent, valoarea totală plătibilă de către consumator nu poate depăşi dublul valorii totale a creditului, incluzand aici si orice cheltuieli legate de recuperarea creditului, inclusiv cu executarea silită.

Afla mai multe despreifnccrlege
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt