CCR discută pe 4 mai sesizarea USR pe legea care permite construcţia de hidrocentrale mici în ariile protejate

CCR discută pe 4 mai sesizarea USR pe legea care permite construcţia de hidrocentrale mici în ariile protejate

Curtea Constituţională a României urmează să discute pe 4 mai sesizarea USR în legătură cu legea care permite construcţia de hidrocentrale mici în ariile protejate, au precizat, marţi, pentru AGERPRES, oficiali ai CCR.

Uniunea Salvaţi România a anunţat marţi că a sesizat Curtea Constituţională pe legea "care lasă cale liberă pentru finalizarea şi funcţionarea hidrocentralelor ilegale în arii naturale protejate".

"USR a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu această lege extrem de nocivă care lasă cale liberă pentru finalizarea şi funcţionarea hidrocentralelor ilegale în arii naturale protejate. Este vorba de distrugerea iremediabilă a unor arii protejate pentru un beneficiu economic infim. E ca şi cum ţi-ai tăia o mână şi ai arunca-o din balon ca să mai scapi de balast. Băgăm râul Jiu în conducte, distrugând un întreg ecosistem, pentru a creşte producţia de energie cu 0,4%. Distrugem ariile naturale protejate pentru un câştig iluzoriu. Asta în vreme ce investitorii vor să extindă parcurile eoliene, iar statul român nu se grăbeşte pentru a îmbunătăţi cadrul legal. De ce? Doar pentru că nişte băieţi deştepţi au băgat ilegal sute de milioane de euro în construcţii ceauşiste din care s-au îmbogăţit firmele lor de casă. Iar acum vor să îşi desăvârşească opera, să acopere aceste ilegalităţi constatate deja de către instanţele de judecată şi să mai pompeze nişte sute de milioane de euro, distrugând pentru totdeauna mediul de care ar trebui să se bucure şi copiii şi nepoţii noştri", a precizat USR, într-un comunicat de presă.

Potrivit USR, "invocarea războiului şi a nevoii de siguranţă energetică sunt doar manipulări ticăloase, cinice".

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt