Biroul primarului municipiului Botoşani, Cosmin Andrei, percheziţionat. Edilul, dus la DNA Suceava. E acuzat că a dat lista cu subiecte unei candidate la un post scos la concurs de Primărie

Biroul primarului municipiului Botoşani, Cosmin Andrei, percheziţionat. Edilul, dus la DNA Suceava. E acuzat că a dat lista cu subiecte unei candidate la un post scos la concurs de Primărie
foto: Facebook

Primarul municipiului Botoşani Cosmin Andrei a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind acuzat că a dat lista cu subiecte unei candidate înscrise pentru un post scos la concurs de Primărie. Biroul primarului Cosmin Andrei (PSD) a fost percheziţionat vineri dimineaţă şi apoi a fost sigilat, edilul fiind dus la DNA Suceava.. Percheziţii au avut loc şi la Direcţia Impozite şi taxe din municipiu.
”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Suceava, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, săvârşite în cursul anului 2021, de către funcţionari publici în legătură cu fraudarea unor concursuri de angajare. În cursul zilei de 02 februarie 2024, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 2 locaţii situate pe raza municipiului Botoşani, din care una este sediul unei instituţii publice”, a transmis DNA.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava.
Monitorul de Botoşani relatează biroul primarului municipiului Botoşani, Cosmin Andrei, a fost percheziţionat, iar apoi sigilat de către anchetatori. Edilul a părăsit clădirea însoţit de trei ofiţeri şi a precizat că nu poate da nicio declaraţie în acest moment. 
De asemenea, ofiţerii DGA au descins şi la sediul Direcţiei de Impozite şi Taxe, pentru o percheziţie.
Monitorul de Botoşani prezintă imagini cu preşedintele CJ Botoşani, Doina Federovici, despre care afirmă că a ajuns vineri dimineaţă la sediul DNA Suceava.
În 13 decembrie, au avut loc 92 de percheziţii DNA , inclusiv la  Spitalul ”Mavromati”, la sediul CJ Botoşani şi la sediul PSD, fiind vizate fapte de corupţie comise de funcţionari publici de la un spital în contextul fraudării unor concursuri pentru ocuparea unor posturi vacante. Ulterior, unsprezece persoane, între care foşti şefi ai Spitalul Judeţean de Urgenţă “Mavromati” Botoşani, au fost reţinute, iar alte patru au fost plasate sub control judiciar.

Afla mai multe desprednaprimarsuceavaperchezitii
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt