Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, convocat la sediul MAE, după incidentul de lângă Grindu

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, convocat la sediul MAE, după incidentul de lângă Grindu

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valeri Kuzmin, a fost convocat la sediul Ministerului Afacerilor Externe, din dispoziţia Luminiţei Odobescu, la nivel de secretar de stat pentru afaceri strategice, ca urmare a incidentului din noaptea de miercuri spre joi, din apropierea de localităţii Grindu, scrie News.ro

Secretarul de stat pentru afaceri strategice, Iulian Fota, a transmis protestul ferm al autorităţilor române faţă de noul incidentul generat de  prăbuşirea necontrolată a unei drone utilizată în atacul asupra infrastructurii portuare ucrainene, mai arată comunicatul de presă al MAE.
Fota a solicitat ferm părţii ruse să oprească imediat  atacurile împotriva infrastructurii portuare ucrainene, care pun în pericol securitatea naţională a României şi siguranţa transporturilor de cereale din Ucraina prin porturile de la Dunăre şi Marea Neagră.
Citeşte şi: Dronă rusească căzută la graniţa cu Ucraina. Reacţia MAE
Secretarul de stat a condamnat cu fermitate acţiunile părţii ruse de escaladare a situaţiei de securitate în regiune. Atacurile Federaţiei Ruse împotriva infrastructurii civile ucrainene reprezintă crime de război, mai indică sursa citată.
Ministerul Apărării Naţionale (MApN) anunţă, joi, că a fost găsit un crater de 1,5 metri adâncime, ca urmare a prăbuşirii necontrolate a unei drone utilizate în atacul asupra infrastructurii portuare ucrainene. Anterior, sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spaţiul aerian naţional, în zona Grindu, judeţul Tulcea.

Afla mai multe despreambasadorrusiamae
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt