Ambasadorul Israelului David Saranga va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest

Ambasadorul Israelului David Saranga va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest

Universitatea de Vest Timişoara (UVT) îi va decerna joi, 19 mai, titlul de Doctor Honoris Causa Beneficiorum Publicorum ambasadorului Israelului în România, David Saranga.

Prin titlul conferit, UVT recunoaşte şi apreciază contribuţiile deosebite ale domnului David Saranga în lumea diplomaţiei, pentru promovarea relaţiilor culturale şi educaţionale dintre România şi Israel, dar şi pentru consolidarea cooperării dintre mediul universitar românesc şi instituţiile academice din Israel, arată un comunicat al instituţiei timişorene de învăţământ superior, remis luni AGERPRES.

Conform sursei citate, ambasadorul Israelului în ţara noastră a încurajat permanent dezvoltarea parteneriatului româno-israelian în cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, mai ales prin suportul acordat pentru deschiderea Centrului de Studii Evreieşti şi Israeliene din Timişoara, la UVT, anul trecut. David Saranga este un prieten ales al comunităţii academice a UVT, dar şi al comunităţii timişorene, precum şi un oaspete de onoare apropiat şi implicat în viaţa Comunităţii Evreilor din Timişoara.

David Saranga deţine o diplomă de MBA de la Hebrew University Business School şi vorbeşte fluent patru limbi - ebraică, engleză, română şi spaniolă. A parcurs o carieră diplomatică şi politică apreciabilă, începută odată cu prima sa activitate diplomatică, desfăşurată în cadrul Ambasadei Israelului în România, între 1997 şi 2000. Mai apoi, diplomatul israelian a fost consilier în cadrul Ambasadei Israelului în SUA, responsabil de relaţiile cu mass-media şi afacerile publice la New York, responsabil pentru imaginea Israelului în Statele Unite. De asemenea, a fost şef al Departamentului de legătură cu Parlamentul European, în cadrul delegaţiei israeliene la UE, între 2011 şi 2014, precum şi consilier principal pentru afaceri externe al preşedintelui statului Israel, Reuven Rivlin, între 2014 şi 2018.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt