Alfred Simonis (PSD), despre comportamentul Dianei Şoşoacă în plenul reunit: Educaţie nu pot să îi fac eu, probabil că a dormit foarte greu în ultimele nopţi, cu parcursul domnului Prigojin şi astăzi a refulat, altfel nu îmi explic aceas...

Alfred Simonis (PSD), despre comportamentul Dianei Şoşoacă în plenul reunit: Educaţie nu pot să îi fac eu, probabil că a dormit foarte greu în ultimele nopţi, cu parcursul domnului Prigojin şi astăzi a refulat, altfel nu îmi explic aceas...
foto: Facebook/Diana Şoşoacă

Alfred Simonis, preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, a declarat luni despre comportamentul Dianei Şoşoacă în plenul reunit că educaţie nu poate face Dianei Şoşoacă, dar probabil că a dormit foarte greu în ultimele nopţi, cu parcursul domnului Prigojin şi astăzi a refulat, altfel nu îşi explică această isterie.

”Educaţie nu pot să îi fac eu doamnei Şoşoacă, probabil că a dormit foarte greu în ultimele nopţi, cu parcursul domnului Prigojin şi astăzi a refulat, altfel nu îmi explic această isterie, acest tip de mahala, comportament de mahalagioaică pe care l-a avut la şedinţa de plen reunit”, a spus Alfred Simonis, în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News.

El a precizat că senatoarea a avut un ”comportament delirant”, pentru că nu i s-a dat cuvântul în şedinţă. 

”Cea mai mare greşeală pe care putem să o face, este să cedăm, să ne lăsăm intimidaţi, nu o să îi dau cuvântul indiferent cât strigă şi fluieră”, a mai spus deputatul PSD. 

Despre sancţiunile la adresa unor astfel de comportament, Alfred Simonis a arătat că, din păcate, Diana Şoşoacă este senator şi el nu poate impune sancţiuni la altă Cameră.

”La Camera Deputaţilor am instituit sancţiuni extrem de dure, limitatea cuvântului la maxim 10 secunde, imitarea indemnizaţiei la maxim jumătate din cuantumul ei, pentru 6 luni de zile. (..) După ce am sancţionat pe mulţi, aceşvom avea un proiect de hotărâre de transpunere a acestor sancţiuni în regulamentul comun”tia au început să se liniştească. Eu nu pot să institui la Cameră reguli pentru Senat, ce pot face însă sunt reguli pentru Regulamentul comun, şi mâine la plenul reunit , a anunţat Simonis. 

El a precizat că ”este de neacceptat aşa ceva”. 

”Când s-a construit Regulamentul Parlamentului, nu s-a gândit nimeni că o să vină nişte huligani, infractori, golani, nişte mahalagii să fie parlamentari, nu s-a fândit nimeni că unul care şi-a rupt nevasta în bătaie şi ne ţine lecţii de la tribuna Parlamentului, sau altul care l-a rupt pe altul în trafic în bătaie şi are condamnare penală pentru asta este parlamentar. Nu s-a gândit nimeni că cineva care face vizite la Ambasada Moscoveiu săptămânal şi acolo este foarte calmă..apropo, doamna Şoşoacă nu a votat pentru eliminarea acestor pensii, pentru că se certa cu mine, a absentat la vot. E posibil să fi încercat să deturneze acest vot”, a mai spus el. 

Parlamentul a votat, luni, cu 382 de voturi pentru şi 3 împotrivă, eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Senatoarea Diana Şoşoacă a fluierat în şedinţă şi a făcut scandal, încercând să oprească dezbaterile. Premierul Marcel Ciolacu a fost întrerupt în timp ce susţinea declaraţii de presă la Parlament de către Diana Şoşoacă, după ce plenul reunit al Camerei şi Senatului a adoptat proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarulor. Aceasta l-a făcut dictator pe liderul PSD, „grobian” şi „trădător de neam şi ţară”. În schimb, Ciolacu i-a transmis senatoarei că este „o mincinoasă ordinară”.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt