Cinemaraton aduce Cinemaunit - Prima News

Cinemaraton aduce Cinemaunit

A doua zi a festivalului Cinemaunit a adunat la Brașov cinefili care abia așteptau să se bucure din nou de filmele românești. Astăzi, Pădurea spânzuraților a fost capul de afiș și a fost un omagiu pentru cineastul Liviu Ciulei. Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la nașterea sa. CinemaUniT este organizat de către Cinemaraton TV și Universitatea Transilvania din orașul de sub Tâmpa.

Festivalul de film românesc Cinemaunit aduce în fața cinefililor capodopere cinematografice autohtone, iar astăzi a fost ziua dedicată peliculei Pădurea Spânzuraților. Prezentă la proiecția specială a filmului, criticul Manuela Cernat, a rămas impresionată de tot ce a găsit la Brașov și invită pe toată lumea la film.

Manuela Cernat îi amintește și îi elogiază și pe cei în memoria cărora a fost organizată editia din acest an a Festivalului.

În sălile de cinema din orașul de sub Tâmpa, au avut loc și alte două proiecții speciale: Marocco în regia lui Emanuel Pârvu și Grindul șacalilor în regia lui Napoleon Helmis.

Total
0
Shares
Total
0
Share