Cinemaraton aduce Cinemaunit

Cinemaraton aduce Cinemaunit

A doua zi a festivalului Cinemaunit a adunat la Braşov cinefili care abia aşteptau să se bucure din nou de filmele româneşti. Astăzi, Pădurea spânzuraţilor a fost capul de afiş şi a fost un omagiu pentru cineastul Liviu Ciulei. Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la naşterea sa. CinemaUniT este organizat de către Cinemaraton TV şi Universitatea Transilvania din oraşul de sub Tâmpa.

Festivalul de film românesc Cinemaunit aduce în faţa cinefililor capodopere cinematografice autohtone, iar astăzi a fost ziua dedicată peliculei Pădurea Spânzuraţilor. Prezentă la proiecţia specială a filmului, criticul Manuela Cernat, a rămas impresionată de tot ce a găsit la Braşov şi invită pe toată lumea la film.

Manuela Cernat îi aminteşte şi îi elogiază şi pe cei în memoria cărora a fost organizată editia din acest an a Festivalului.

În sălile de cinema din oraşul de sub Tâmpa, au avut loc şi alte două proiecţii speciale: Marocco în regia lui Emanuel Pârvu şi Grindul şacalilor în regia lui Napoleon Helmis.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt