Cel mai îndrăgit Moş, la Oradea

Cel mai îndrăgit Moş, la Oradea

Nu doar Moş Crăciun are o perioadă aglomerată în aceste zile ci şi ajutoarele lui. Cei care duc cadouri în locurile unde Moşul nu poate să ajungă, muncesc de dimineaţa până seara. Pentru a fi pe placul copiilor cei mai mulţi au părul şi barba naturale şi îşi confecţionează singuri costumele. Pentru a reuşi în această meserie de sezon, e nevoie să iubeşti copiii şi să ai răbdare cu fiecare, chiar şi atunci când te trag de barbă

Fost coregraf în anii 80, Cornel Bubui este cel mai îndrăgit pensionar din Oradea. Încă din anii 2000, îmbracă în fiecare iarnă costumul lui Moş Crăciun şi colindă grădiniţele şi şcolile din oraş, unde mii de copii îl aşteaptă cu sufletul la gură. În această perioadă, agenda îi este plină până la refuz. Munceşte de dimineaţa până seara pentru a face faţă numărului mare de solicitări.

Are şi câteva secrete pe care ni le-a împărtăşit. În primul rând barba şi părul îi sunt naturale, iar costumul şi l-a
confecţionat singur. În plus, îi adoră pe cei mici.

Deşi este ajutorul lui Moş Crăciun de mulţ ani, Cornel Bubui spune că şi acum rămâne suprins de cele povestite de cei mici. Chiar dacă uneori este obositor să stea îmbrăcat de dimineaţa până seara târziu, bărbatul mărturiseşte că se încarcă mereu cu energia celor cărora le duce cadouri. La fel s-a înâmplat şi astăzi când a adus bucuria pe chipurile a zeci de copii de la grădiniţa numărul 52 din Oradea. Are răbdare cu toţi şi se lasă fotografiat de fiecare dată.

Anul acesta, o vizită a Moşului înainte de 24 decembrie costă 300 de lei.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt