Inventată acum 41 de ani de o doamnă din Rădăuţi, ciorba rădăuţeană a câştigat un renume internaţional pentru gustul său unic. În Top 100 cele mai bune supe din lume, ciorba rădăuţeană ocupă locul 12 şi este una dintre cele şase supe româneşti incluse în acest clasament. Am mers la Rădăuţi şi am aflat povestea supei care a fascinat o lume întreagă. Un reportaj din campania Prima News şi FOCUS ,,Susţinem România! Mănâncă româneşti!"
Cornelia are 78 de ani şi găteşte de 60. Acum mai bine de 40 de ani i-a ieşit, din întâmplare o ciorbă mai altfel. Iar felul de mâncare a devenit imediat popular în Bucovina. Aşa că i-a zis ”ciorbă rădăuţeană”.
Şi aşa au preluat-o restaurantele din toată ţara. Astăzi, ,,ciorba rădăuţeană” a fost inclusă de TasteAtlas într-un top al celor mai bune 100 de ciorbe din întreaga lume. Ocupă locul al 12-lea.
Mai întâi, Cornelia a gătit pentru familie, iar pentru că tuturor le-a plăcut atât de mult, a pus-o pe meniul restaurantului la care lucra, la acea vreme, împreună cu soţul ei. Nu s-a aşteptat niciodată Cornelia ca ciorba ei să pună Rădăuţiul pe harta gastronomică a lumii.
Cu un amestec de ingrediente perfect echilibrat, această ciorbă cremoasă şi aromată este un preparat perfect pentru orice sezon. Gustul ei distinct de usturoi, care e îmbinat cu un amestec de legume şi carne, creează un contrast plăcut între dulce şi picant. De la reţeta originală, inventată în urmă cu 41 de ani, şi până la clasamentul Top 100 cele mai bune supe din lume, această ciorbă delicioasă şi inovatoare contină să satisfacă papilele gustative ale oamenilor din întreaga lume.
foto: bucataras.ro