Blackhawk la Siret

Blackhawk la Siret

Apariţie surprinzătoare în oraşul românesc de la graniţa cu Ucraina. Un elicopter cu militari americani a aterizat la Siret. După ce aparatul de zbor a survolat zona timp de mai multe minute, soldaţii au coborât din aeronavă pentru o misiune la sol. Autorităţile locale spun că li s-a cerut deja un teren pe care vor fi instalate corturi pentru refugiaţi, dacă situaţia din Ucraina se va deteriora în următoarea perioadă.

A fost forfotă mare în Siret, la doar câţiva paşi de graniţa cu Ucraina. În zonă şi-a făcut apariţia un elicopter al armatei americane.

Câţiva localnici au filmat momentul. În momentul aterizării, echipajul, compus din doi bărbaţi două femei, a salutat civilii aflaţi în zonă.

Venirea intempestivă a americanilor a pus oamenii pe gânduri. Cuvântul război este pe buzele tuturor.

Reprezentanţii autorităţilor locale spun că deja au primit o solicitare specială. Trebuie să identifice un loc unde, în eventualitatea izbucnirii războiului, să poată fi primiţi refugiaţii ucraineni. L-au şi ales deja. Stadionul din localitate.

Oficial, MAPN nu a oferit nicio explicaţie pentru prezenţa elicopterului Blackhawk în orăşelul bucovinean. Conform datelor aviaţiei civile, elicopterul american a părăsit siretul în jurul orei 18 şi a aterizat spre seară în baza militară de la Mihail Kogălniceanu.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt