Şoferii, din ce în ce mai agresivi în trafic

Şoferii, din ce în ce mai agresivi în trafic

Agresivitatea la volan devine un fenomen tot mai grav în România, iar violenţele în trafic au loc la ordinea zilei. Doar în ultimele două zile au avut loc în Bucureşti şi în ţară mai multe altercaţii şi chiar incidente care s-au lăsat cu focuri de armă. Experţii atrag atenţia că şoferii ar trebui să fie supuşi unor testări mai riguroase, dar să ia parte şi la cursuri prin care să înveţe să evite accidentele. Atenţie, urmează imagini şi detalii cu un puternic impact emoţional.

După ce într-o singură zi au avut loc două bătăi pe şoselele din România, se ridică din nou problema gravă a agresivităţii în trafic. La Hunedoara, un şofer de 76 de ani a fost snopit în bătaie de un coleg de trafic, din cauză că circula cu viteză mică. În Bucureşti a avut loc o răfuială ca în filme între doi bărbaţi de 36 şi 47 de ani.

Tot în Capitală, un şofer a început să tragă cu arma către un altul cu care s-a şicanat în trafic. Totul s-a întâmplat într-o benzinărie, unde aceştia au oprit pentru a-şi regla conturile. Totul pare să aibă legătură cu educaţia.

România este pe ultimul loc în Europa în ceea ce priveşte siguranţa în trafic. Dacă, după spusele celor din domeniu, şcolile auto au lacune în ceea ce priveşte pregătirea pentru evitarea acestor situaţii, există cursuri care îi pot ajuta pe şoferi. Chiar şi Poliţia oferă cursuri de acest fel.

Conform unui studiu din 2022, bărbaţii, tinerii de până în 36 de ani şi şoferii de maşini cu o capacitate cilindrică mai mică de 1.000 de centimetri cubi sunt categoriile cele mai agresive de conducători auto.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt