„Revoluţia parcărilor” din Bucureşti a început de o lună însă trotuarele continuă să fie pline de maşini în unele zone. Sunt şi bucureşteni care s-au resemnat şi plătesc locul de parcare când ajung în centru. Dar sunt şi mai multe categorii privilegiate, cum ar fi angajaţii la stat, care au locul asigurat pentru maşinile personale.
La o lună de la aplicarea regulamentului de parcare în centrul Bucureştiului, pe străzile administrate de Primăria Capitalei, şoferii continuă să fenteze plata locului de parcare. Pe trotuar, pe alveolele verzi, pe treceri de pietoni sau pe carosabil, strazile din centrul Bucureştiului sunt sufocate de autoturisme.
Pe de altă parte, sunt şi persoane care s-au resemnat şi plătesc pentru locul de parcare. Şoferii plătesc 2,5 lei, 5 lei sau zece lei pe oră, în funcţie de zona în care se află. Alţii aleg să plătească prin SMS sau chiar cash, direct la angajaţii primăriei, acolo unde aceştia sunt prezenţi.
Sunt şi persoane privilegiate. Aproximativ 2.500 de locuri de parcare din centru sunt rezervate gratuit unor instituţii de stat, printre care ministere, universităţi sau biserici. Acest lucru este cunoscut de agenţii de pază, care se asigură că nu ocupă altcineva aceste locuri. Funcţionarii publici îşi parcează aici maşinile personale.
Nici pietonii nu sunt foarte încântaţi de maşinile parcate neregulamentar. Pe Splaiul Independenţei, una dintre cele mai circulate artere din Capitală, trotuarele sunt pline de maşini. Pentru pietoni e o adevărată provocare să meargă pe aici. Această femeie ocoleşte autoturismele chiar şi pe stradă.
În total, primăria Capitalei are în administrare în prezent în jur de 13.000 de locuri de parcare.