Indicatoarele rutiere, ţinta hoţilor

Indicatoarele rutiere, ţinta hoţilor

Mereu la ,,mica înţelegere”! Aşa se circulă în zone importante din România din care dispar peste noapte indicatoarele rutiere. Cele mai multe sunt furate şi duse la fier vechi, spun autorităţile. Până ca hoţii să fie prinşi, şoferii cad la mijloc. Riscă să fie implicaţi în accidente produse fără voia lor.

Am mers alături de pilotul de raliuri Jean Tatu cu maşina prin satul Poplaca, din Mărginimea Sibiului. La o primă intersecţie, experimentatul şofer a rămas blocat la volan. Ne continuăm drumul, iar la câteva străzi ajungem într-o intersecţie la fel de periculoasă.

Anul trecut, lucrătorii de la Drumuri şi Poduri Sibiu au montat nu mai puţin de 496 de indicatoare rutiere şi 93 de limitatoare de viteză pe drumurile din judeţ. Nimeni nu poate garanta, însă, pentru cât timp acestea vor rămâne în picioare.

Probleme au fost sesizate şi pe Transfăgărăşan sau Drumul Naţional 7C, cum mai este cunoscut. Aici au dispărut 4 indicatoare în ultimii ani. Intersecţiile şi şoselele nesemnalizate sunt un pericol permanent, în special pentru şoferii începători, spun specialiştii.

Subiectul indicatoarelor furate a ajuns şi pe lista Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Sibiu, care va stabili o strategie împreună cu Poliţia şi alte instituţii de intervenţie, prin care să fie prevenite furturile.

foto: captura video

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt