Compensarea carburanţilor cu 50 de bani, prelungită până la finalul anului

Compensarea carburanţilor cu 50 de bani, prelungită până la finalul anului

Măsura a fost decisă în şedinţa coaliţiei de guvernare şi ar trebui să îi ajute pe şoferi încă 3 luni. Şoferii spun însă că această compensare este prea mică şi nu se simte atât de mult la un plin. Experţii cred însă că această măsură ajută la diminuarea speculei în domeniu.

Reducerea de 50 de bani pentru fiecare litru de motorină şi benzină va fi aplicată încă 3 luni. Este decizia coaliţiei de guvernare, asta în condiţiile în care la finalul acestei luni expira actul normativ adoptat în luna iunie.

Măsura cu caracter social a fost adoptată în contextul creşterii tot mai accentuate a preţului carburanţilor. În ultimele luni însă benzina s-a ieftinit considerabil. Un litru de benzină a ajuns să fie să fie mai ieftin chiar şi cu un leu şi 50 de bani decât motorina.

Coaliţia de guvernare a decis şi plafonarea preţului lemnului pentru încălzire. Aşadar, un metru cub de lemn de foc nu poate fi mai scump de 500 de lei, iar exportul va fi interzis. Măsura ar urma să se aplice pe o perioadă de şase luni.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt