Anunţăm lansarea apelului de proiecte pentru producţie de energie din surse regenerabile, bugetul e de 457,7 milioane euro - Prima News

Anunţăm lansarea apelului de proiecte pentru producţie de energie din surse regenerabile, bugetul e de 457,7 milioane euro

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunţă lansarea apelului de proiecte pentru producţie de energie din surse regenerabile, cu un buget de 457,700 milioane euro, pentru care se pot depune aplicaţii în perioada 31 martie-31 mai 2022.

“Anunţ foarte important! Anunţăm lansarea apelului de proiecte pentru producţie de energie din surse regenerabile (eolian şi solar), cu un buget de 457.700.000 euro, cu finanţare din PNRR. Se pot depune aplicaţii în perioada 31 martie – 31 mai 2022. Venim cu soluţii reale şi cu finanţarea necesară. Prin realizarea proiectelor finanţabile în cadrul acestei scheme de ajutor se urmăreşte creşterea cu aproximativ 950 MW a capacităţii instalate de producere a energiei electrice din sursă de energie eoliană şi solară, cu sau fără instalaţii de stocare integrat. Realizarea investiţiilor înseamnă soluţii pe termen lung pentru asigurarea energetică a ţării noastre”, a scris ministrul miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Conform unui comunicat al Ministerului Energiei, Ghidul Specific, care poate fi accesat pe site-ul Ministerului Energiei, la rubrica “Finanţări Europene – PNRR”, are ca obiect sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană şi solară, cu sau fără instalaţii de stocare integrate, cu termen de finalizare a proiectelor, respectiv conectare la reţea – luna iunie 2024.

“Prezenta schemă bazată pe procedură de ofertare concurenţială se aplică numai instalaţiilor noi de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană şi solară”, precizează reprezentanţii ministerului.

agerpres.roTotal
0
Shares
Total
0
Share