Aglomeraţie şi cozi la Noaptea Muzeelor

Aglomeraţie şi cozi la Noaptea Muzeelor

Vreme bună şi cultură, totul pe gratis de Noaptea Muzeelor. În toată ţara, mii de oameni au participat la cel mai popular eveniment dedicat obiectivelor culturale şi istorice. Muzee, galerii, expoziţii, palate - aproximativ 300 de instituţii şi-au deschis porţile.

Peste 20.000 de vizitatorii s-au bucurat, la Muzeul Astra din Sibiu, de experienţe tradiţionale, îmbinate cu cele mai recente tehnologii de realitate virtuală. După ce au vizitat expoziţiile, oamenii au participat şi la cursuri de croşetat sau olărit. La scurt timp, parcul muzeului s-a transformat într-un adevărat festival, la concertul Damian&Brothers.

La Timişoara, la Bastionul Theresia au avut loc majoritatea evenimentelor din Noaptea Muzeelor. Curtea Miracolelor a devenit neîncăpătoare pentru cei dornici să vadă taberele de reconstituire istorică, ţinute vestimentare din Evul Mediu, dar şi uniforme ale armatei române sau otomane.

Arme felurite, iatagane, săbii, coifuri si platoşe originale- au putut fi admirate de amatorii de artă medievală. Castelul Peleş din Sinaia a fost unul dintre cele mai vizitate obiective turistice. Oamenii au stat la coadă să vadă edificul construit de primul Rege al României, Carol I.

La Câmpina, vizitatorii au fost curioşi să viziteze templul Iuliei Haşdeu. Edificiul straniu a fost construit între 1894 şi 1896, iar scriitorul Bogdan Petriceicu Haşdeu, tatăl Iuliei, credea că poate comunica cu ea prin intermediul şedinţelor de spiritism.

Şi în Capitală, mii de oameni au luat cu asalt Calea Victoriei şi muzeele sale. Mulţimea s-a întins până pe Bulevardul Kiseleff, la Muzeul Antipa, unde oamenii au stat la coadă ore întregi. La Ateneu, Cvartetul Filarmonicii „George Enescu” a ţinut un scurt recital, apoi bucureştenii s-au delectat la expoziţiile de artă ale galeriilor din zonă.

După atâta cultură şi istorie, tinerii s-au dus să se relaxeze în Centrul Vechi, unde cluburile au stat deschise, ca muzeele, până dimineaţa.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt