A venit inteligenţa la Guvern

A venit inteligenţa la Guvern

Premierul Nicolae Ciucă are un nou membru în echipă. Îl cheamă Ion şi este consilier onorific. Rolul acestuia este de a acumula cât mai multe informaţii din spaţiul public pentru a oglindi vocile românilor din societate, cum a transmis Guvernul.

Şedinţa de guvern a început într-un mod neobişnuit. Premierul a prezentat un invitat surpriză. Ion este o iniţiativă pro-bono a unor experţi în inteligenţă artificială, în colaborare cu mai mulţi profesori şi cercetători români. Aceştia au dorit să ducă vocile românilor direct în cabinetul premierului. Este primul proiect la nivel mondial de acest fel.

Nicolae Ciucă a făcut şi o demonstraţie de cum funcţionează comunicarea cu cel mai nou membru al echipei sale.Acum mesajele românilor pot ajunge în timp real la Palatul Victoria. Ion captează atât mesajele de pe facebook, instagram şi twitter cu tagul noi suntem ion, cât şi mesajele lăsate pe pagina de internet dedicată.

Scopul proiectului este de a identifica, extrage şi transmite informaţii relevante pentru decidenţii politici. Acest lucru se va realiza printr-un proces automat în funcţie de anumite cuvinte cheie.

foto: gov.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt