85.000 de sarmale pentru credincioși - Prima News

85.000 de sarmale pentru credincioși

Nu se mai stinge focul în cuptoarele de la cantina asistenței sociale Iași! Trebuie făcute până mâine 85.000 de sarmale. Sunt pentru praznicul de Sfânta Parascheva, iar pelerinii se vor înfrupta din bucate imediat după Sfânta Liturghie. Voluntarii se pregătesc și ei pentru că sarmalele trebuie împărțite participanților. Vineri sunt așteptați cei mai mulți credincioși la Iași.

150 de kilograme de ciuperci, 100 de kilograme de carne tocată, 80 de kilograme de orez și 40 de kilograme de pastă de tomate. Acestea sunt o parte dintre ingredientele care s-au folosit pentru prepararea sarmalelor care vor ajunge la toți cei care merg să se închine la moaștele așezate pe baldachinul din curtea mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Eugenia Blaja are 72 de ani, este bucătăreasă din tinerețe și, de 7 ani, face cu mare plăcere sarmale pentru pelerini. Sarmalele preparate de bucătăresele de la cantina asistenței sociale ieșene sunt și cu carne și de post.

Sarmalele vor fi împărțite în ziua hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, imediat după Sfânta Liturghie. Până acum, la moaștele sfintei Parascheva s-au închinat peste 131 de mii de pelerini.

foto: retete-thermomix.ro

Total
9
Shares
Total
9
Share