1 Decembrie, departe de casă

1 Decembrie, departe de casă

Românii ştiu să petreacă şi să mănânce româneşte, chiar dacă sunt la mii de kilomentri distanţă de casă! În Marea Britanie sunt comunităţi mari de conaţionali, iar în zilele de weekend sau de sărbătoare se întâlnesc în număr mare. Spun că aşa îşi alină dorul de România şi, măcar pentru o perioadă, uită că sunt departe de casă.

În Grimsby, un oras pescăresc din inima Angliei, trăiesc sute de români. Lucrează toată săptămâna, dar în weekend ies împreună cu rudele şi prietenii pe care şi i-au făcut aici ca să cunoască şi alţi români. Dorul de acasă îi scoate din casă. La târgul românesc, special organizat pentru conaţionali, producătorii, români şi ei, au adus de toate: brânzeturi, zacuscă, dulceţuri, kurtosh colac şi ciocolată.

Si pentru că tot vorbim despre iarna, Moş Crăciun a trecut şi el pe la târg. Organizatoarea evenimentului din Grimsby, o româncă stabilită de multă vreme în Marea Britanie, este deja cunoscută în comunitate pentru tot ceea ce face pentru conaţionalii ei.

La finalul zilei, toţi cei care au trecut pe la târgul românesc au plecat acasă cu câte ceva bun, dar mai ales au plecat fericiţi că au putut să vorbească, din nou, româneşte.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt