1 Decembrie, departe de casă - Prima News

1 Decembrie, departe de casă

Românii știu să petreacă și să mănânce românește, chiar dacă sunt la mii de kilomentri distanță de casă! În Marea Britanie sunt comunități mari de conaționali, iar în zilele de weekend sau de sărbătoare se întâlnesc în număr mare. Spun că așa își alină dorul de România și, măcar pentru o perioadă, uită că sunt departe de casă.

În Grimsby, un oras pescăresc din inima Angliei, trăiesc sute de români. Lucrează toată săptămâna, dar în weekend ies împreună cu rudele și prietenii pe care și i-au făcut aici ca să cunoască și alți români. Dorul de acasă îi scoate din casă. La târgul românesc, special organizat pentru conaționali, producătorii, români și ei, au adus de toate: brânzeturi, zacuscă, dulcețuri, kurtosh colac și ciocolată.

Si pentru că tot vorbim despre iarna, Moș Crăciun a trecut și el pe la târg. Organizatoarea evenimentului din Grimsby, o româncă stabilită de multă vreme în Marea Britanie, este deja cunoscută în comunitate pentru tot ceea ce face pentru conaționalii ei.

La finalul zilei, toți cei care au trecut pe la târgul românesc au plecat acasă cu câte ceva bun, dar mai ales au plecat fericiți că au putut să vorbească, din nou, românește.

Total
0
Shares
Total
0
Share