Ziua şi tramvaiul deraiat în Bucureşti

Ziua şi tramvaiul deraiat în Bucureşti

Să călătoreşti cu tramvaiul în Bucureşti poate fi, de cele mai multe ori, o cursă presărată cu pericole! Cei care merg de obicei pe rutele vechi, pe care circulă tramvaie antice, ştiu asta foarte bine. În ultimele zile au deraiat trei tramvaie şi acum au început reparaţiile. Pare însă numai o cârpeală. Sunt 15 tramvaie noi în Bucureşti, din aproape 500 câte circulă. Dar şi cele de 84 de milioane de lei bucata se folosesc tot de infrastructura veche, făcută cu 40-50 şi chiar 60 de ani în urmă, pe care merg şi cele din decadele trecute.

De dimineaţă, muncitorii s-au pus pe treabă. Pe linia tramvaielor 16 şi 36 şinele sunt rupte şi şubrede de ani intregi, iar, de multe ori, călătoria oamenilor se transformă într-o zguduială continuă.

Din cauza şinelor foarte vechi şi nereabilitate, tramvaiele deraiază şi pun viaţa oamenilor în pericol. Numai ieri au avut loc 3 astfel de incidente: pe bulevardul Theodor Pallady, Piaţa Sudului şi în zona Bucur- Obor.

Luna trecută au fost date în folosinţă tramvaie noi pe linia 41. Însă…asta este cam toata schimbarea! Acestea circulă în continuare pe şine vechi, uzate şi crăpate. În urmă cu aproape 4 luni, edilul Capitalei anunţa ferm că în doi ani toate liniile de tramvai vor fi modernizate.

Sunt 24 de linii de tramvai în Bucureşti. În total 141 de kilometri. Licitaţia de modernizare este pentru 16 linii, adică 50 de kilometri. Aceasta va costa 500 de milioane de euro.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt