Ziua și tramvaiul deraiat în București - Prima News

Ziua și tramvaiul deraiat în București

Să călătorești cu tramvaiul în București poate fi, de cele mai multe ori, o cursă presărată cu pericole! Cei care merg de obicei pe rutele vechi, pe care circulă tramvaie antice, știu asta foarte bine. În ultimele zile au deraiat trei tramvaie și acum au început reparațiile. Pare însă numai o cârpeală. Sunt 15 tramvaie noi în București, din aproape 500 câte circulă. Dar și cele de 84 de milioane de lei bucata se folosesc tot de infrastructura veche, făcută cu 40-50 și chiar 60 de ani în urmă, pe care merg și cele din decadele trecute.

De dimineață, muncitorii s-au pus pe treabă. Pe linia tramvaielor 16 și 36 șinele sunt rupte și șubrede de ani intregi, iar, de multe ori, călătoria oamenilor se transformă într-o zguduială continuă.

Din cauza șinelor foarte vechi și nereabilitate, tramvaiele deraiază și pun viața oamenilor în pericol. Numai ieri au avut loc 3 astfel de incidente: pe bulevardul Theodor Pallady, Piața Sudului și în zona Bucur- Obor.

Luna trecută au fost date în folosință tramvaie noi pe linia 41. Însă…asta este cam toata schimbarea! Acestea circulă în continuare pe șine vechi, uzate și crăpate. În urmă cu aproape 4 luni, edilul Capitalei anunța ferm că în doi ani toate liniile de tramvai vor fi modernizate.

Sunt 24 de linii de tramvai în București. În total 141 de kilometri. Licitația de modernizare este pentru 16 linii, adică 50 de kilometri. Aceasta va costa 500 de milioane de euro.

Total
1
Shares
Total
1
Share