Ziua mondială a telecomunicaţiilor - STS susţine o abordare integrată a procesului de digitalizare la nivel naţional

Ziua mondială a telecomunicaţiilor - STS susţine o abordare integrată a procesului de digitalizare la nivel naţional

STS susţine o abordare integrată a procesului de digitalizare la nivel naţional, cu o infrastructură comună tuturor instituţiilor şi aplicarea modelului "Punct de Contact Unic în relaţionarea cu cetăţeanul", prin interconectarea bazelor de date de la nivelul instituţiilor publice, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Cu prilejul Zilei mondiale a telecomunicaţiilor, STS publică imagini din arhivă cu echipamente şi autospeciale de telecomunicaţii folosite în urmă peste 60 de ani.

"E modul nostru de a prezenta publicului contribuţia instituţiei la evoluţia şi transformările societăţii informaţionale din România", se precizează în comunicat.

Potrivit acestuia, de 30 de ani STS asigură telecomunicaţii speciale şi de aproape 20 de ani furnizează internet şi servicii IT, cu măsuri de securitate asociate, pentru toate instituţiile statului, de la Guvernul şi Preşedinţia României până la primării de comună. De 15 ani, STS operează şi gestionează centre de date în care sunt găzduite cele mai importante sisteme şi aplicaţii informatice, servicii şi site-uri web ale autorităţilor din România.

În prezent, cele mai multe solicitări din partea beneficiarilor STS, instituţii şi autorităţi publice, vizează servicii securizate de comunicaţii integrate voce-date-video, servicii de telefonie specială şi de cooperare, servicii de securitate cibernetică, audioconferinţă şi videoconferinţă, servicii de internet, e-mail, găzduire site-uri şi sisteme informatice, cu măsuri de securitate asociate, conexiuni private de tip VPN, semnături electronice şi dezvoltare aplicaţii software.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt