Zelenski le-a vorbit parlamentarilor francezi şi a criticat companiile franceze care încă operează în Rusia. „Ştiţi cine este vinovat”

Zelenski le-a vorbit parlamentarilor francezi şi a criticat companiile franceze care încă operează în Rusia. „Ştiţi cine este vinovat”

Volodimir Zelenski a vorbit marţi în parlamentul francez şi a îndemnat firmele franceze, inclusiv producătorul de automobile Renault, grupul de supermarketuri Auchan şi retailerul de bricolaj Leroy Merlin, să părăsească Rusia. Totodată, preşedintele ucrainean a făcut recurs şi la istoria franceză, invocând în discursul său şi bătălia de la Verdun. 

„Renault, Auchan, Leroy Merlin trebuie să înceteze să mai fie sponsori ai maşinii ruse de război, să oprească finanţarea uciderii copiilor şi a femeilor şi a violurilor. Companiile franceze trebuie să iasă de pe piaţa rusă”, le-a spus Zelenski parlamentarilor francezi.

Oficialii Renault nu au fost disponibili imediat pentru comentarii. Ei anunţaseră mai devreme, miercuri, că iau în considerare din nou suspendarea producţiei la fabrica din Moscova din cauza dificultăţilor logistice, conform Agerpres.

De asemenea, reprezentanţii retailerului Auchan nu au dorit să comenteze intervenţia liderului de la Kiev în Parlamentul de la Paris. De altfel, săptămâna trecută, un purtător de cuvânt al companiei a declarat că criticile preşedintelui ucrainean privind continuarea prezenţei Auchan în Rusia sunt „extrem de surprinzătoare”.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt