Zelenski face curat

Zelenski face curat

Val de demisii la Kiev! Mai mulţi oficiali ucraineni şi-au dat demisia în urma unui scandal de corupţie cu privire la aprovizionarea armatei. Printre ei, adjuncţii Apărării, Administraţiei Prezidenţiale şi al Procurorului General. Alţii au fost destituiţi de Zelenski, care a promis că nu va ierta corupţia.

Pe de altă parte, tancurile germane Leopard, dorite de Ucriana, au devenit noul motiv de dispută, atât între aliaţii Kievului, cât şi între Kiev şi Kremlin. Nu există încă un un acord în ceea ce priveşte livrarea lor, dar Rusia răspunde cu ameninţări la posibilitatea ca tancurile să ajungă în ţara invadată.

Deşi nu s-a luat încă nicio decizie concretă în privinţă livrării acestui tip de armament Kievului, mai mulţi bloggeri militari ruşi au început să spună că au fost deja văzute cel puţin două astfel de tancuri în Ucraina. Ca răspuns, oficialii de la Kiev au transmis un mesaj ironic.

Propaganda Rusiei pare de neoprit. După ce preşedintele Republicii Moldova , Maia Sandu, a declarat că odată cu invazia rusă, ţara ar putea adera la o alianţă mai mare, senatorul rus Andrei Klimov a declarat că Republica Moldova riscă să aibă aceeaşi soartă ca şi Kievul.

Oficialii din guvernul de la Kiev cad pe capete. După minsitrul adjunct al Infrastructurii şi procurorul general adjunct a fost demis. Acesta îşi făcea vacanţe de lux chiar în timpul războiului. Cea mai recentă ar fi fost de sărbători, în Spania. Între timp Zelenski a semant şi un decret prin care interzice ieşirea din ţară, în alte scopuri decât cele opficiale a tuturor angajaţilor guvernamentali.

Pe câmpul de luptă, forţele ucrainene sunt îndemnate să se concentreze pe o posibilă ofensivă în sudul ţării, în special că ultimele luni de bătălie s-au dus în estul Ucrainei, în special în zona Bahmut. Rusia, care susţine că victoria asupra Ucrainei este inveitabilă, caută să readucă oamenii calificaţi înapoi în ţară pentru a lucra pentru companiile ruseşti.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt