Zelenski face curat - Prima News

Zelenski face curat

Val de demisii la Kiev! Mai mulți oficiali ucraineni și-au dat demisia în urma unui scandal de corupție cu privire la aprovizionarea armatei. Printre ei, adjuncții Apărării, Administrației Prezidențiale și al Procurorului General. Alții au fost destituiți de Zelenski, care a promis că nu va ierta corupția.

Pe de altă parte, tancurile germane Leopard, dorite de Ucriana, au devenit noul motiv de dispută, atât între aliații Kievului, cât și între Kiev și Kremlin. Nu există încă un un acord în ceea ce privește livrarea lor, dar Rusia răspunde cu ameninţări la posibilitatea ca tancurile să ajungă în ţara invadată.

Deși nu s-a luat încă nicio decizie concretă în privință livrării acestui tip de armament Kievului, mai mulți bloggeri militari ruși au început să spună că au fost deja văzute cel puțin două astfel de tancuri în Ucraina. Ca răspuns, oficialii de la Kiev au transmis un mesaj ironic.

Propaganda Rusiei pare de neoprit. După ce președintele Republicii Moldova , Maia Sandu, a declarat că odată cu invazia rusă, țara ar putea adera la o alianță mai mare, senatorul rus Andrei Klimov a declarat că Republica Moldova riscă să aibă aceeași soartă ca și Kievul.

Oficialii din guvernul de la Kiev cad pe capete. După minsitrul adjunct al Infrastructurii și procurorul general adjunct a fost demis. Acesta își făcea vacanțe de lux chiar în timpul războiului. Cea mai recentă ar fi fost de sărbători, în Spania. Între timp Zelenski a semant și un decret prin care interzice ieșirea din țară, în alte scopuri decât cele opficiale a tuturor angajaţilor guvernamentali.

Pe câmpul de luptă, forțele ucrainene sunt îndemnate să se concentreze pe o posibilă ofensivă în sudul țării, în special că ultimele luni de bătălie s-au dus în estul Ucrainei, în special în zona Bahmut. Rusia, care susține că victoria asupra Ucrainei este inveitabilă, caută să readucă oamenii calificați înapoi în țară pentru a lucra pentru companiile rusești.

Total
1
Shares
Total
1
Share