Zeci de monede false, descoperite la Galaţi

Zeci de monede false, descoperite la Galaţi

Descoperire arheologică importantă a unui tezaur..fals! Peste 20.000 de monede medievale au fost descoperite în judeţul Galaţi în timp ce se făceau lucrări la extinderea reţelei de canalizare. Ultima descoperire de acest fel a fost făcută în 1958. Atunci s-au găsit peste 15.000 de piese.

Cele peste 20.0000 de monede au fost descoperite la Tecuci, chiar în centrul oraşului. Primii care au ajuns şi au confirmat descoperirea au fost arheologii de la Muzeul de Istorie Tecuci. Ei au stabilit clar ca monedele provin din secoclul XVII, din timpul domniei lui Dabija Vodă. Sunt false şi imitau monezile din Prusia, Suedia şi Polonia.

În acea vreme, falsificarea se făcea cu acordul domnitorului. Monedele erau folosite la plata mercenarilor si pentru cumpararea tronului. Tezaurele de la Tecuci provin probabil in urma unei fugi din calea tătarilor.

Un tezaur de monede romane din argint a fost descoperit şi în judetul Alba, pe un teren agricol de lângă Ocna Mureş. Sunt mai mult de o sută de monede imperiale. Un bărbat a găsit 60 de monede, iar arheologii care au continuat cercetarea au mai descoperit câteva zeci.

Arheologii urmează să stabilească importanţa descoperirii din punct de vedere istoric şi valoarea monedelor.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt