Zeci de mii de români primesc bani pentru fotovoltaice

Zeci de mii de români primesc bani pentru fotovoltaice

Sunt foarte puţini români care să nu se fi gândit măcar o dată să îşi schimbe locuinţa într-una verde. În anii trecuţi, ideea părea de domeniul fantasticului şi intangibilă financiar, iar proiectul Casa Verde Fotovoltaice nu a dat rezultatele sperate. Anul acesta însă, programul Casa Verde Fotovoltaice a avut alocate, numai pentru Bucureşti şi Ilfov, fonduri de aproape 100 de milioane de lei, care s-au epuizat în doar 9 minute.

Este perioada dosarelor pentru restul ţării, iar experţii în energie recomandă investiţia pentru locuintele mari, cu consum ridicat de energie. La Cluj este una dintre cele mai mari conferinţe dedicate energiei verzi.

87.500 de gospodării vor putea primi sprijin financiar pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice. Toate vor ajunge să aibă costuri reduse la energie electrică. Firmele din România care montează astfel de panouri spun că cererea este în creştere în ultima perioadă.

Autoritatea Fondului de Mediu spune că, prin programul lansat, va putea sprijini consumatorii casnici cu o parte din bani. E vorba de maximum 90% din valoarea totală a cheltuielilor, dar nu mai mult de 20.000 lei. Iar utilizatorii pot deveni şi prosumatori, adică pot livra surplusul de energie produsă în reţeaua naţională.

Marii jucători de pe piaţa de energie au încercat marţi la Cluj, într-una dintre cele mai mari conferinţe din domeniu, să găsească variante optime de scăderea facturilor. Atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru companii, ambele categorii fiind lovite de explozia preţurilor.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt