Zeci de mii de oameni, fără apă pe caniculă

Zeci de mii de oameni, fără apă pe caniculă

Supărare mare în satele din Ciugud, una dintre cele mai moderne comune din judeţul Alba şi, poate, şi din ţară!
Localnicii nu mai au apă la robinete. Ei sunt disperaţi şi merg să se spele pe la rudele sau prietenii din localităţile unde încă mai există apă. Firma distribuitoare promite că lucrurile vor intra în normalitate, dar, cel puţin deocamdată, oamenii continuă să sufere, acum pe caniculă, din cauza lipsei apei.

De aproape o săptămână, zeci de mii de locuitori ai judeţului Alba, printre care şi toţi locuitorii din Ciugud, sunt într-o situaţie extrem de dificilă, fiind fără apă potabila. Situatia este foarte grava si din cauza caniculei, care in ultima perioada a ajuns la 36-37 de grade Celsius.

Cu mari probleme s-au confruntat si proprietarii de pensiuni din zonă, care au rămas fără clienţi din cauza lipsei apei.

Situaţia, nemaiîntalnită pana acum, a determinat autorităţile locale să ia măsuri.

Reprezentantii distribuitorului de apa au refuzat sa faca orice declaratie in această problemă. Pe pagina de internet a companiei se precizeaza ca, in urma unor avarii, a fost nevoie sa se intrerupa alimentarea cu apa potabila in mai multe localitati pentru remedierea acestora. Motivul pentru perioada lungă de absenţă a apei: ,,complexitatea lucrărilor de remediere"

Chiar daca la Ciugud va fi apa, problema este departe de a fi rezolvata. Gospodarii din celelalte localitati mai au de asteptat zile bune.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt