Weekend cu 130 de evenimente culturale

Weekend cu 130 de evenimente culturale

A început anul Timşoara, Capitală Europeană a Culturii. Vor fi trei zile de concerte, expoziţii, proiecţii, spectacole de lumină, culoare şi mişcare.

130 de evenimente sunt în acest sfârşit de săptămână la Timişoara. Câteva dintre ele sunt în spaţii publice, deschise care să permită accesul unui număr mare de participanţi. Poate cel mai important, în afara spectacolului din Piaţa Unirii, este concertul unui dj care va avea loc într-o grădină verticală.

Urcarea în Turn se va face sub strictă supraveghere şi nu au voie concomitent mai mult de 50 de persoane. A fost lansată o marcă poştală dedicată Timişoarei Capitala Europeană a culturii şi au avut loc numeroase ateliere, conferinţe expoziţii şi dezbateri pe diverse teme actuale. În acest weekend sunt aşteptaţi să participe la evenimente câteva zeci de mii de oameni. Puţini sunt însă cei veniţi din străinătate. Cei mai mulţi sunt oficiali ce au fost invitaţi de organizatori.

Pentru cele trei zile de manifestări a fost mobilizat un important dispozitiv de intervenţie. În Piaţa Unirii, acolo unde are loc spectacolul, dar şi în Piaţa Pietonală vecină au fost amplasate puncte de informare, care sunt încălzite, au personal medical dar şi reprezentanţi ai jandarmeriei care le pot oferi asistenţă celor care au nevoie.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt