Wawrinka revine în circuitul ATP după o absenţă de peste un an

Wawrinka revine în circuitul ATP după o absenţă de peste un an

Tenismanul elveţian Stan Wawrinka îşi va face revenirea în circuitul profesionist ATP după o absenţă de mai bine de un an, din cauza unei accidentări, cu ocazia turneului Masters 1.000 de la Monte Carlo, programat pe parcursul acestei săptămâni.

În vârstă de 37 ani, Wawrinka a suferit o leziune la picior, la începutul lui 2021, fiind supus ulterior unei intervenţii chirurgicale, în luna martie aceluiaşi an. El a avut nevoie de o nouă operaţie, trei luni mai târziu.

Jucătorul din Ţara Cantoanelor a participat luna trecută la un turneu de categoria Challenger, care a avut loc la Mallorca (Spania), unde a fost eliminat în primul tur. El a declarat atunci că au fost momente în care a crezut că nu va mai putea reveni niciodată în competiţie.

"Desigur, au fost aceste întrebări în mintea mea. Mi-a fost teamă că lucrurile nu vor decurge aşa cum mi-am dorit, iar când ai acele momente grele, ştii că trebuie să treci oricum prin perioada de recuperare pentru a putea trăi o viaţă normală zi de zi. Aşa că în mintea mea, într-un fel sau altul, ştiam că vreau să revin. Poate doar să spun la revedere, dacă durerile persistau, dar până acum lucrurile decurg bine", a spus Wawrinka.

Elveţianul, aflat acum pe locul 236 în clasamentul mondial, îl va înfrunta luni pe kazahul Aleksandr Bublik în primul tur al turneului pe zgură de la Monte Carlo.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt