Vreme neprietenoasă în ultima zi de vacanţă

Vreme neprietenoasă în ultima zi de vacanţă

Vacanta de Rusalii s-a terminat pe litoral cu vreme nehotărâtă: soarele a intrat în nori, vântul a bătut mai tare ca de obicei şi pe plajă, temperatura n-a trecut de 23 de grade. Iar drumul spre casă a fost la fel de neprietenos. Poliţiştii au luat însă măsuri şi au blocat traficul către Constanţa, pentru a evita aglomeraţia spre Bucureşti. 60.000 de turişti au fost la malul mării zilele acestea. În comparaţie, spre Bulgaria au ieşit din ţară 150.000 de oameni.

A bătut vântul la propriu în toate staţiunile, iar ploaia ultimelor zile i-a speriat pe turişti. Mulţi au plecat acasă mai repede decât îşi planificaseră, iar cei care au rămas au tremurat pe şezlong.

Fiecare şi-a umplut timpul după imaginaţie şi după portofel. Chiar dacă suntem în extrasezon, tarifele nu sunt deloc mici. Scumpirile se simt mai ales în nordul staţiunii Mamaia, iar mulţi turişti s-au mulţumit doar cu plimbarea pe faleză. Cele mai animate plaje au fost în sudul staţiunii Mamaia, aproape de graniţa cu Constanţa. O zonă ieftină şi preferată de turiştii care nu vor să cheltuie mult. Operatorii plajelor de aici şi-au făcut socotelile.

Bilanţul arată ca foarte multi români au preferat marea în detrimentul muntelui. La cifrele oficiale, afaceriştii din turism mai adaugă 10.000 de oameni cazaţi la rude, la prieteni sau la particulari. Pentru drumul spre casă, poliţiştii de la rutieră s-au pregătit pentru aglomeraţie. Astfel că între orele 12:00 şi 20:00 au fost impuse restricţii, iar traficul spre Constanţa a fost deviat prin podul rutier de la Drajna.

Cei care se întorc de la mare au la dispoziţie trei rute alternative la autostrada Soarelui. Mai ales că circulaţia va fi îngreunată şi de lucrările la podul peste braţul Borcea.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt