Vom încerca să corectăm proiectul privind desfiinţarea SIIJ; nu vom vota o reînfiinţare a Secţiei Speciale

Vom încerca să corectăm proiectul privind desfiinţarea SIIJ; nu vom vota o reînfiinţare a Secţiei Speciale
Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a criticat forma actuală a proiectului privind desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), menţionând că parlamentarii Uniunii Salvaţi România vor încerca să aducă amendamente.

"Vom încerca să corectăm acest proiect. Dacă vorbim despre o reînfiinţare, evident nu îl vom vota", a precizat el pentru RFI.

Drulă a adăugat că proiectul elaborat de Guvern nu implică o desfiinţare a SIIJ în "sensul ei propriu", ci o "reînfiinţare" sub un alt nume.

"Noi am spus întotdeauna, şi când eram în coaliţie, că această desfiinţare trebuie să se facă în sensul ei propriu, adică să nu mai avem această formă de intimidare a magistraţilor. În această formă nu este o desfiinţare, este o reînfiinţare cu alt nume, ceea noi ştim că şi în fosta coaliţie din care am făcut parte a fost intenţia. Clasa politică acum la putere - PSD, PNL, UDMR - a oscilat între a nu face nimic sau a ne face că facem, adică a desfiinţat un acronim, dar a-l reînfiinţa cu acelaşi scop şi să funcţioneze în acelaşi fel", a spus liderul USR.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt