Volodimir Zelenski ironizează afirmaţiile lui Vladimir Putin, care a declarat că războiul merge conform planului

Volodimir Zelenski ironizează afirmaţiile lui Vladimir Putin, care a declarat că războiul merge conform planului
Profimedia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a ironizat miercuri insistenţa cu care Moscova susţine că războiul împotriva ţării sale merge bine, întrebându-se cum a putut aproba preşedintele Vladimir Putin un plan care implică moartea a atâtor mulţi ruşi, informează Reuters.

Vladimir Putin a declarat marţi că Rusia îşi va atinge toate obiectivele „nobile” şi va continua „în mod ritmic şi calm” operaţiunea specială începută.

Într-o vizită de marţi alături de Alexandr Lukaşenko la cosmodromul Vostocinîi pentru a marca Ziua Cosmonautului, aniversarea primului zbor spaţial cu echipaj uman, realizat în 1961 de cosmonautul sovietic rus Iuri Gagarin, liderul de la Kiremlin a precizat şi că Moscova nu a avut altă soluţie decât să lanseze o operaţiune militară pentru a proteja Rusia şi că o ciocnire cu forţele anti-ruse din Ucraina era inevitabilă şi doar o chestiune de timp.

În cea mai recentă actualizare, pe 25 martie, Moscova a informat că 1.351 de soldaţi au fost ucişi de la începutul campaniei. Ucraina susţine că numărul real este mai aproape de 20.000. În acelai timp, un oficial NATO, citat de presa americană sub protecţia anonimatului, a anunţat ca fiind estimat între 7.000 şi 15.000 de morţi bilanţul în rândul armatei ruse. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt