Vin ninsorile în România

Vin ninsorile în România

DN7 este blocat în această dimineaţă la graniţa judeţelor Argeş şi Vâlcea, în localitatea Morăreşti. Sunt coloane de tiruri care se întind pe kilometri întregi în ambele sensuri. Zăpada căzută noaptea trecută are sub ea un strat de polei, ceea ce face imposibilă urcarea pe pantele de pe Dealul Negru. Probleme sunt şi în Oltenia. Drumarii au intervenit, noaptea trecută, pentru a îndepărta zăpada depusă pe carosabil. Atenţie Oltenia şi partea de vest a muneteniei se află sub cod galben de viscol şi ninsori abundente. Cauza este un ciclon polar care traversează România.

În Italia a nins ca în poveşti. Însă precipitaţiile au fost atât de abundente încât mai multe regiuni, cum ar fi Emilia Romagna, stratul de zăpadă depus a depăşit un metru. În provincia Rimini, populaţia a rămas fără curent electric din cauza ninsorilor.

Şi în Grecia a nins, aşa că ministerul Afacerilor Externe din România a emis un avertisement de călătorie din cauza ninsorilor abundente şi al frigului extrem care vor afecta peninsula elenă zilele acestea. Ciclonul Attila aduce vânt puternic şi frig extrem în mai toată Europa, iar din această seară ajunge şi în România. Primii fulgi de zăpadă au căzut de dimineaţă în Capitală, însă iarna în adevăratul sens al cuvântului îşi va face apariţie în weekend.

,,Vorbim despre zona de munte, acolo va ninge foarte mult, un strat de zăpadă nou depus de 40-50 cm poate, dar de vineri noapte şi pe parcursul zilei de sâmbătă vom avea ninosri şi în partea de sud a ţării, şi în Capitală. Probabil sâmbătă dimineaţă ne vom trezi şi vom vedea primul peisaj de iară mai serios şi în Bucureşti", a precizat pentru FOCUS Robert Manta, meteorolog ANM.

În unele zone se va forma polei şi asta din cauză că va ploua pe parcursul zilei de vineri, iar vântul va sufla cu putere, spun meteorologii.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt