Vietnamezii, la vânătoare de popândăi - Prima News

Vietnamezii, la vânătoare de popândăi

Ce fac 5 vietnamezi pe un câmp, înarmați cu un hârleț, lopată și sârmă? Prind popândăi. Imaginile bizare au fost surprinse pe un câmp de lângă Timișoara de un fotograf și au ajuns și la o asociație care luptă pentru protecția animalelor. Și asta pentru că popândăul este protejat prin lege și teoretic nu poate deveni hrană procurată prin braconaj.

Nu este însă pentru prima dată când vietnamezi veniți la noi să lucreze sunt prinși în timp ce încearcă să-și obțină astfel mâncarea.

Imaginile au fost filmate pe un câmp de la marginea Timișoarei. Se văd 5 vietnamezi, înarmați cu un hârleț și o lopată în timp ce sapă gropi pentru a găsi popândăi. Ca să-i captureze au improvizat și un sistem de prindere cu sârmă. De altfel, vânătoarea lor pare să fi avut succes pentru că într-un recipient de plastic se pot vedea 2 sau 3 animale deja capturate. Imaginile au fost trimise unei asociații pentru protecția animalelor. Au mers să facă verificări și inspectorii gărzii de mediu din Timișoara.

Reprezentanții Asociației de protecție a animalelor spun că în acea zona este cea mai mare comunitate de popândăi din România care număra câteva mii de exemplare. Au cerut și ajutorul poliției.

Nu ar fi pentru prima dată când vietnamezii, care lucrează în diferite companii din Timișoara, încearcă să își obțină hrana din braconaj.

Până acum nu au fost luate măsuri împotriva lor.

foto: vrancea24.ro



Total
0
Shares
Total
0
Share