Vieţi distruse la început de drum

Vieţi distruse la început de drum

S-au născut într-o lume în care nu au auzit niciodată cuvintele „te iubesc”. Au învăţat doar că ele nu valoarează nimic şi că merită tot ce li se întâmplă. Au fost batjocorite, violate şi bătute, de iubiţi, de taţi sau de unchi. Este povestea a mii de fete care au fost traficate, iar autorităţile le-au întors spatele şi ele au trăit ani întregi în condiţii greu de imaginat. Până într-o zi, când un înger le-a salvat şi le-a oferit şansa la o viaţă cât se poate de normală. Atenţie, urmează informaţii cu un puternic impact emoţional!

Iana Matei este femeia care a construit un spaţiu sigur pentru fetele care au fost traficate. Le-a oferit o casă, mâncare, haine, educaţie şi, cel mai important, iubire. Şapte suflete cu vârste cuprinse între 10 şi 15 ani primesc acum ajutor din partea ei. Toate au trecut prin chinuri groaznice. O fată de doar 13 ani a fost traficată în Grecia. A încercat să fugă, a sărit de la etaj. A avut ghinion şi şi-a rupt piciorul.

Poate pentru noi aceste poveşti sunt greu de crezut. Dar pentru fetele traficate este realitate. Multe dintre ele s-au născut în familii în care părinţi au fost cei care le-au vândut. Apoi, au crezut că aşa e normal să trăiască. Iana Matei încearcă, prin ONG-ul Reaching Out România să le ajute pe aceste fete. Doar că îi e greu de una singură. Comunicarea între insitutuţiile statutului e anevoioasă şi autorităţile nu le ajută financiar pe aceste fete. Birocraţia o face pe Iana să îşi piardă răbdarea. Iar uneori ajunge prea târziu la victime şi nu le mai poate salva.

În acestă poveste tragică, nici până în ziua de azi traficanţii nu au fost pedepsiţi. Pe parcursul anilor, Iana a reuşit, prin centrul ei să ajute aproape 700 de fete care au fost traficate. Peste 80 la sută dintre ele au reuşit să îşi refacă viaţa.

În fiecare zi, cele şapte fete din centrul Ianei merg la şcoală, fac mâncare, fac meditaţii şi diverse activităţi. Nu au timp să se plicitească, iar asta pentru că ele primesc zilnic ajutor de specialitate care le ajută să se integreze şi le protejează non stop de cei care vor să le facă rău.

Toţi minorii care sunt abuzaţi sau traficaţi pot suna la telefonul copilului- 119. Acolo cineva le va oferi sprijin şi îi va salva. Şi adulţii care văd copii în pericol trebuie să facă acelaşi lucru.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt