Românii din Marea Britanie, ataşaţi de Regină

Românii din Marea Britanie, ataşaţi de Regină

Cei care vor să îşi ia personal adio de de la Regină mai au patru zile la dispoziţie. În medie, britanicii au nevoie de 20 de ore pentru a ajunge la catafalcul Reginei Elisabeta a II a. Printre ei şi mulţi români, deşi cozile se întind pe şapte kilometri. În diferite puncte ale traseului, oamenii sunt ghidaţi, iar bagajele sunt controlate.

Invitată la FOCUS, Diana Stroia, consulul onorific al României în Ţara Galilor, a declarat că în momentul în care a aflat vestea că Regina Elisabeta a II-a se simte rău ,,a fost ca un trăsnet", însă nu se aştepta să moară. ,,A fost un sentiment neobişnuit, nu ne aşteptam, deşi ştiam că la un moment dat se va întâmpla."

Diana Stroia a adăugat că ,,Marea Britanie este în doliu. Pentru britanici, Regina a fost mama naţiunii şi de aceea ei sunt acum înmărmuriţi de durere. Pentru mine Regina a fost un centru de echilibru. Luni vom sta acasă, vom fi în doliu şi vom aduce un ultim omagiu celei care a fost Regina Elisabeta a II-a. "

Mâine, Diana Stroia va reprezenta România la ceremoniile din Cardiff la care vor lua parte Regele Charles al III-lea şi Regina Consoartă Camilla.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt