VIDEO | Racheta lansată de Elon Musk a explodat la aterizare. Imagini spectaculoase - Prima News

VIDEO | Racheta lansată de Elon Musk a explodat la aterizare. Imagini spectaculoase

Prototipul noii rachete dezvoltate de compania SpaceX, deţinută de Elon Musk, a explodat miercuri în timpul unui test de aterizare în Texas (SUA), relatează EFE, preluată de Agrepres. Cu doar o zi înainte, decolarea rachetei Starship fusese anulată cu doar o secundă înainte de lansare.

Starship a decolat de la baza de lansare pe care SpaceX o deţine în Boca Chica (Texas) şi a urcat până la 12 kilometri înălţime, propulsată de trei motoare Raptor, înainte de a reveni la punctul de pornire, unde trebuia să aterizeze. În timpul zborului, camerele video montate pe rachetă au surprins câteva flăcări în zona motoarelor.

La revenirea pe sol racheta a explodat, transformându-se într-o uriaşă bilă de foc. Totul a durat 6 miunute și 42 de secunde.

Racheta distrusă era un model cunoscut ca Starship, prevăzută pentru a transporta o încărcătură de 100 de tone în spaţiu.

Musk a explicat pe Twitter că în timpul coborârii „presiunea în rezervorul de combustibil al rachetei era scăzută”, ceea ce a făcut ca „viteza de aterizare să fie foarte mare”.

El a precizat că SpaceX a obţinut „întreaga informaţie necesară” din acest test de probă. Şi a încercat să minimalizeze acest eşec, postând mesajul: „Mars, here we come!!”.Total
0
Shares
Total
0
Share