Victor Pițurcă, reținut de DNA - Prima News

Victor Pițurcă, reținut de DNA

Victor Pițurcă a fost reținut de procurorii DNA. Fostul selecționer al naționalei de fotbal a României este suspect în dosarul măștilor neconforme livrate în spitalele Ministerului Apărării Naționale. Tot la sediul Direcției Naționale Anticorupție a fost audiat și directorul companiei ROMARM, Gabriel Țuțu. Și el a ajuns în arest.

Victor Pițurcă a ajuns noaptea trecută la sediul DNA pentru audieri. Ore bune a fost audiat de către procurori. Dosarul în care apare numele lui are legătură cu achiziția de produse medicale în pandemie. Mai exact este vorba de un contract pe care firma fiului său l-a încheiat cu MAPN. Surse din achetă spun că Victor Pițurcă și-ar fi folosit infleunța și ar fi facilitat accesul la contracte mult mai bine plătite. În 2023 Alex Pițurcă a fi primit din bugetul MAPN suma de 11 milioane de lei. Se obligau să livreze măști.

La DNA, pentru audieri, a ajuns și Gabriel Țuțu, directorul general al companiei ROMARM. Atât el cât și Victor Pițurcă au fost reținuți și urmează să fie prezentați instanței cu propunerea de arestare preventivă. De asemenea, surse din candrul anchetei vorbesc despre audieriea mai multor angajați din cadrul Ministerului Apărării Naționale.

Încă din timpul pandemiei, jurnaliștii de la Libertatea vorbeau despre măștile neconforme și achizițiile făcute. În pandemie firma a cărui patron este Alex Pițurcă a distribuit în spitalele militare ale MAPN-ului 100 de mii de măști FPP3. O singură astfel de mască costa aproape 29 de lei, dublu față de prețul normal de pe piață. În august 2020, adică la 4 luni distanță de la încheierea contractului între MAPN și firma lui Alex Pițurcă, șeful ATI de la spitalul Militar ROL 2 a spus că măștile primite nu pot fi folosite. Atunci reprezentanții Ministerului Apărării le-a trimis la testat. În același an, pe 8 septembrie, experții au decis că măștile sunt neconforme.

MAPN a dat în judecată firma care a distribuit acele măști. La scurt timp însă cele două părți implicate s-au împăcat și procesul s-a încheiat. Nu și ancheta DNA! Conform procurorilor DNA, Gabriel Țuțu este acuzat de fals intelectual, abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, trafic de influență în formă continuată.

În plus pentru acest contract de consultanță a cerut și primit 40% din valoare. Victor Pițurcă a mai fost condamnat de două ori până acum. O dată în celebrul dosar valiza, unde a primit un an de închisoare, cu suspendare, în timp ce Gigi Becali a fost condamnat la 3 ani de închisoare. Înainte de 1989 Victor Pițurcă a fost trimis la închisoare pentru două luni. Asta după ce a fost prins la jocuri de noroc și nu ar fi vrut să predea Securității banii câștigați!

foto: primasport.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share